Bron :: bhofack2 from Getty Images
Zelfgebakken brood met uien
Dit recept voor zelfgebakken brood met uien heeft voor mij goed gewerkt in de jaren dat ik verschillende soorten zelfgebakken brood heb gemaakt. Ik heb zelf geëxperimenteerd met de ingrediënten totdat ik uitkwam bij deze uiteindelijke versie, die altijd een heerlijk smakelijk en smaakvol brood oplevert.
Ingrediënten
- 500 g Gladde bloem
- 1 bal Droge gist
- 1 Lepel Zouten
- 1 Lepel Suiker
- 300 ml Lauw water
- 2 stuk De Ui
- 1 Lepels Olijfolie
Laatste folders
Procedure
Maak eerst een kom klaar waarin je de bloem zeeft. Voeg de droge gist, het zout en de suiker toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg langzaam lauw water toe en bewerk het deeg met je handen tot het loskomt van de zijkanten van de kom. Neem het deeg uit de kom en maak er een gladde vorm van op een met bloem bestoven deegroller. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen op een warme plek.
Snijd de uien fijn en bak ze in olijfolie goudbruin. Let op dat de uien niet verbranden voordat ze een donkerbruine kleur hebben. Laat vervolgens afkoelen.
Als het deeg gerezen is, haal je het eruit en kneed je het nog een keer op een deegroller. Voeg de afgekoelde uien toe en kneed nog een keer zodat de uien gelijkmatig verdeeld zijn. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen je oven voor op 220 graden. Plaats het brood in de oven en bak het ongeveer 30 minuten tot het oppervlak goudkleurig is. Je kunt op de onderkant kloppen om zeker te zijn - als het brood gaar is, moet het hol klinken.