Zebra verjaardagscheesecake
Cheesecake kan rustig ook in plaats van taart. Deze is bovendien interessant door zijn 'zebra' tweekleurige laagjes.
Ingrediënten
Lichaam
- 200 g Koekje
- 100 g boter
Vulling
- 500 g kwark fijn
- 200 g roomkaas
- 200 g zure room
- 2 ei
- 2 eetlepel gewoon meel
- 60 g bloemsuiker
Lichtgedeelte
- 1⁄2 pakjes vanillesuiker
- vanille-essence
Donkere deel
- 50 g Warme chocolademelk
- 50 g Tekst
- 5 g cacao
Glazuur
- 100 g witte chocolade
- 25 g Warme chocolade
- 40 ml Opgeklopt heeft slaan
Laatste folders
Procedure
We malen de koekjes fijn. We voegen boter op kamertemperatuur toe en mixen opnieuw. We storten het mengsel in een ronde vorm (24cm) bekleed met bakpapier en drukken het gelijkmatig aan de randen en op de bodem van de vorm. We zetten de voorbereide korst in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 8-10 minuten.
We kloppen kwark, roomkaas en room op met een handmixer. We kloppen de eieren erdoor en vervolgens de bloem en de suiker. We verdelen de vulling in twee gelijke delen. In de ene mengen we vanillearoma en suiker en in de andere cacao, gesmolten chocolade en Nutella. Op de voorgebakken korst gieten we om en om in het midden het donkere en het lichte deel, totdat we beide op hebben gebruikt.
Zet de bereide cake in de voorverwarmde oven op 155 graden voor ongeveer 55 minuten. Tijdens het bakken plaats je een bakplaat met water onder in de oven. Laat de cheesecake na het bakken minstens een half uur afkoelen in de oven met de deur op een kier.
Bereid de glazuur voor door chocolade met room in een pot op een middelhoog vuur te smelten terwijl je constant roert. Giet de glazuur over de voorbereide taart en zet deze in de koelkast, idealiter 's nachts.