Bron :: Photosiber from Getty Images
Zachtgekookte eieren
Ik maak regelmatig zachtgekookte eieren klaar als ontbijt, vooral in het weekend als het gewoon tijd is om even te genieten. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen met iets snels, levendigs en lekkers. Bovendien is het een gerecht dat veel mogelijkheden biedt - je kunt het serveren met toast, verse kruiden of zelfs avocado.
Ingrediënten
- 4 stuk ei
Laatste folders
Procedure
Laat de eieren eerst op kamertemperatuur komen, want koude eieren kunnen gemakkelijk barsten in kokend water.
Giet een voldoende laag water in een grote pan zodat de eieren er volledig in ondergedompeld zijn.
Breng het water aan de kook. Zodra het water borrelt, zet je het vuur laag en doe je voorzichtig de eieren erin.
Maak met een speld een gaatje in de punt van het ei, dit verkleint de kans dat de schaal breekt.
Kook de eieren precies 5 minuten voor een dunne dooier, en als je liever een halfvloeibare dooier hebt, kook de eieren dan 7 minuten.
Als de tijd voorbij is, haal je de eieren er onmiddellijk uit en leg je ze in koud water om snel af te koelen en verder koken te stoppen.