Bron :: Freepik
Zachte Cheddar-kaaskoekjes
Deze ongelooflijk lekkere, zachte en luchtige kaaskoekjes moet je proberen!
Ingrediënten
- 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1⁄2 theelepel zout
- 1⁄2 Kop Ongezouten boter (koud en in stukjes gesneden)
- 1 Kop Geraspte scherpe Cheddar kaas
- 3⁄4 Kop volle melk
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 425°F (220°C). Deze aanvankelijke hoge temperatuur zorgt ervoor dat de koekjes hoog rijzen en vlokkerig worden.
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Laat de koude boterstukjes in het bloemmengsel vallen en kneed ze erdoor met een deegmixer tot het mengsel op ruwe kruimels lijkt. Een essentiële tip voor spectaculaire koekjes is het gebruik van koude boter. Het helpt bij het creëren van die schilferige laagjes waar we zo van houden in een koekje.
Roer de cheddarkaas erdoor. Zorg ervoor dat het goed verdeeld is over het bloemmengsel.
Voeg langzaam de melk toe en roer tot het net gemengd is. Het is belangrijk dat je het deeg niet te veel mengt; we willen dat het net goed gemengd is voor luchtige en zachte koekjes.
Schep het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het een paar keer om het samen te voegen.
Klop het deeg uit tot ongeveer een 1/2-inch dikte en snijd de koekjes uit met een ronde koekjesvorm. Draai de uitsteekvorm niet; duw gewoon recht naar beneden en dan omhoog voor koekjes die gelijkmatig rijzen.
Schik de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ongeveer 13-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de koekjes goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en leg ze meteen op een rooster. Serveer warm.