ADVERTENTIE

Wortelblokjes

Wortelblokjes

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 150 g Gladde speltbloem Toegevoegd aan
  • 12 pakjes bakpoeder Toegevoegd aan
  • 250 g fijngeraspte wortelen Toegevoegd aan
  • een paar druppels vanille-aroma Toegevoegd aan
  • 80 g Grof gehakte noten Toegevoegd aan
  • 60 g boter Toegevoegd aan
  • knijpen gemalen gember Toegevoegd aan
  • 13 Artikel Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 2 ei Toegevoegd aan
  • 1 el Gedroogde rozijnen geweekt in thee Toegevoegd aan
  • 200 ml zure room Toegevoegd aan
  • 50 g roomkaas Toegevoegd aan
  • 1 el bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 12 pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

We zetten het droge materiaal in een kom en roeren het met een lepel (meel, bakpoeder, gember en kaneel)

2. Stap

We voegen gesmolten boter en eieren toe. Vervolgens mengen we geraspte wortel, gehakte noten, rozijnen en een paar druppels vanille-aroma erdoor.

3. Stap

We beleggen een plaat van 20x20 met papier, brengen het deeg gelijkmatig aan en bakken het ongeveer 30 minuten op 180 C. Na het bakken laten we het volledig afkoelen en brengen we de crème laag aan.

4. Stap

We mengen zure room met roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. We laten het een paar uur in de koelkast stollen. We kunnen het versieren met gehakte noten of fruit.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Frommykitchendotcom

Wortelblokjes

Wortelblokjes

25
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We zetten het droge materiaal in een kom en roeren het met een lepel (meel, bakpoeder, gember en kaneel)

2. Stap

We voegen gesmolten boter en eieren toe. Vervolgens mengen we geraspte wortel, gehakte noten, rozijnen en een paar druppels vanille-aroma erdoor.

3. Stap

We beleggen een plaat van 20x20 met papier, brengen het deeg gelijkmatig aan en bakken het ongeveer 30 minuten op 180 C. Na het bakken laten we het volledig afkoelen en brengen we de crème laag aan.

4. Stap

We mengen zure room met roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. We laten het een paar uur in de koelkast stollen. We kunnen het versieren met gehakte noten of fruit.

Ingrediënten
150 g
Gladde speltbloem
12 pakjes
bakpoeder
250 g
fijngeraspte wortelen
een paar druppels
vanille-aroma
80 g
Grof gehakte noten
60 g
boter
knijpen
gemalen gember
13 Artikel
Gemalen kaneel
2
ei
1 el
Gedroogde rozijnen geweekt in thee
200 ml
zure room
50 g
roomkaas
1 el
bloemsuiker
12 pakket
vanillesuiker