:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/d4UXRy-O1mZV4VZmHgYq/1f0176dede305aac17cbe4f4a0750d.jpeg)
Wortelblokjes
Wortelblokjes
Ingrediënten
- 150 g Gladde speltbloem
- 1⁄2 pakjes bakpoeder
- 250 g fijngeraspte wortelen
- een paar druppels vanille-aroma
- 80 g Grof gehakte noten
- 60 g boter
- knijpen gemalen gember
- 1⁄3 Artikel Gemalen kaneel
- 2 ei
- 1 el Gedroogde rozijnen geweekt in thee
- 200 ml zure room
- 50 g roomkaas
- 1 el bloemsuiker
- 1⁄2 pakket vanillesuiker
Laatste folders
Procedure
We zetten het droge materiaal in een kom en roeren het met een lepel (meel, bakpoeder, gember en kaneel)
We voegen gesmolten boter en eieren toe. Vervolgens mengen we geraspte wortel, gehakte noten, rozijnen en een paar druppels vanille-aroma erdoor.
We beleggen een plaat van 20x20 met papier, brengen het deeg gelijkmatig aan en bakken het ongeveer 30 minuten op 180 C. Na het bakken laten we het volledig afkoelen en brengen we de crème laag aan.
We mengen zure room met roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. We laten het een paar uur in de koelkast stollen. We kunnen het versieren met gehakte noten of fruit.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Wortelblokjes
Wortelblokjes
We zetten het droge materiaal in een kom en roeren het met een lepel (meel, bakpoeder, gember en kaneel)
We voegen gesmolten boter en eieren toe. Vervolgens mengen we geraspte wortel, gehakte noten, rozijnen en een paar druppels vanille-aroma erdoor.
We beleggen een plaat van 20x20 met papier, brengen het deeg gelijkmatig aan en bakken het ongeveer 30 minuten op 180 C. Na het bakken laten we het volledig afkoelen en brengen we de crème laag aan.
We mengen zure room met roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. We laten het een paar uur in de koelkast stollen. We kunnen het versieren met gehakte noten of fruit.
Hoe heb je dit recept gemaakt?