ADVERTENTIE

Bron :: Brent Hofacker for Adobe Stock

Vulling voor kalkoen zonder vlees

Een heerlijke en hartige vulling, perfect voor Thanksgiving kalkoen of geserveerd als bijgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 1 Stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 2 Bars selderij Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 400 g Broodblokjes Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel Gevogeltekruid Toegevoegd aan
  • 112 l kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Snijd voor de kalkoen vulling eerst de ui en selderij in kleine blokjes.

2. Stap

2. Laat de boter smelten in een grote pan en stoof de ui en selderij er ongeveer 10 minuten in, tot ze zacht zijn.

3. Stap

3. Doe de broodblokjes in een grote kom en meng met het ui-selderij mengsel.

4. Stap

4. Voeg gevogeltekruiden, zout en peper toe en meng goed.

ADVERTENTIE
5. Stap

5. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg dan de kippenbouillon toe.

6. Stap

6. Giet het ei-bouillonmengsel over de broodblokjes en meng alles goed tot de broodblokjes de vloeistof hebben opgenomen.

7. Stap

7. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180°C ongeveer 35-40 minuten, tot de bovenkant knapperig is.

8. Stap

8. Laat de kalkoenvulling kort afkoelen voordat je het serveert.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Vulling voor kalkoen zonder vlees

Een heerlijke en hartige vulling, perfect voor Thanksgiving kalkoen of geserveerd als bijgerecht.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

1. Snijd voor de kalkoen vulling eerst de ui en selderij in kleine blokjes.

2. Stap

2. Laat de boter smelten in een grote pan en stoof de ui en selderij er ongeveer 10 minuten in, tot ze zacht zijn.

3. Stap

3. Doe de broodblokjes in een grote kom en meng met het ui-selderij mengsel.

4. Stap

4. Voeg gevogeltekruiden, zout en peper toe en meng goed.

5. Stap

5. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg dan de kippenbouillon toe.

6. Stap

6. Giet het ei-bouillonmengsel over de broodblokjes en meng alles goed tot de broodblokjes de vloeistof hebben opgenomen.

7. Stap

7. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180°C ongeveer 35-40 minuten, tot de bovenkant knapperig is.

8. Stap

8. Laat de kalkoenvulling kort afkoelen voordat je het serveert.

Ingrediënten
1 Stuk
grote ui
2 Bars
selderij
100 g
boter
400 g
Broodblokjes
2 Theelepel
Gevogeltekruid
112 l
kippenbouillon
2 Stuk
Eieren
1 Theelepel
zout
12 Theelepel
gemalen zwarte peper