:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/XUUGWIjEh0Zq02EXB_ge/3affb3a173e139b2096f010d791996.png)
Bron :: Brent Hofacker for Adobe Stock
Vulling voor kalkoen zonder vlees
Een heerlijke en hartige vulling, perfect voor Thanksgiving kalkoen of geserveerd als bijgerecht.
Ingrediënten
- 1 Stuk grote ui
- 2 Bars selderij
- 100 g boter
- 400 g Broodblokjes
- 2 Theelepel Gevogeltekruid
- 11⁄2 l kippenbouillon
- 2 Stuk Eieren
- 1 Theelepel zout
- 1⁄2 Theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
1. Snijd voor de kalkoen vulling eerst de ui en selderij in kleine blokjes.
2. Laat de boter smelten in een grote pan en stoof de ui en selderij er ongeveer 10 minuten in, tot ze zacht zijn.
3. Doe de broodblokjes in een grote kom en meng met het ui-selderij mengsel.
4. Voeg gevogeltekruiden, zout en peper toe en meng goed.
5. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg dan de kippenbouillon toe.
6. Giet het ei-bouillonmengsel over de broodblokjes en meng alles goed tot de broodblokjes de vloeistof hebben opgenomen.
7. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180°C ongeveer 35-40 minuten, tot de bovenkant knapperig is.
8. Laat de kalkoenvulling kort afkoelen voordat je het serveert.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Vulling voor kalkoen zonder vlees
Een heerlijke en hartige vulling, perfect voor Thanksgiving kalkoen of geserveerd als bijgerecht.
1. Snijd voor de kalkoen vulling eerst de ui en selderij in kleine blokjes.
2. Laat de boter smelten in een grote pan en stoof de ui en selderij er ongeveer 10 minuten in, tot ze zacht zijn.
3. Doe de broodblokjes in een grote kom en meng met het ui-selderij mengsel.
4. Voeg gevogeltekruiden, zout en peper toe en meng goed.
5. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg dan de kippenbouillon toe.
6. Giet het ei-bouillonmengsel over de broodblokjes en meng alles goed tot de broodblokjes de vloeistof hebben opgenomen.
7. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180°C ongeveer 35-40 minuten, tot de bovenkant knapperig is.
8. Laat de kalkoenvulling kort afkoelen voordat je het serveert.
Hoe heb je dit recept gemaakt?