Bron :: PoppyB foor iStockPhotos
Vegetarische boerenkool met aardappelen
Dit recept is een van mijn favoriete versies van boerenkool. Het is vegetarisch, gezond en vooral heerlijk in de koude wintermaanden. Ik heb het verschillende keren gemaakt en steeds weer gevarieerd - en elke keer is het weer een echte traktatie. Verse boerenkool wordt gestoomd in bouillon met aardappelen om er een vegetarische hoofdmaaltijd van te maken.
Ingrediënten
- 1 kg Verse boerenkool
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 g Aardappelen
- zout en peper
- 500 ml groentebouillon
- 2 Tablespoon olijfolie
- 1 Knijpen nootmuskaat
- 1 Tablespoon appelciderazijn
Laatste folders
Procedure
Was de boerenkool eerst grondig, verwijder de stelen en hak ze grof. Dit is een beetje tijdrovend, maar verse boerenkool smaakt gewoon het lekkerst.
Snijd de uien en knoflook fijn. Ik raad aan om de uien heel klein te snijden, zodat ze later goed met de boerenkool kunnen combineren.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kleine blokjes zijn sneller gaar, dus probeer ze niet te groot te maken.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de uien en knoflook tot ze doorschijnend zijn.
Nu is het tijd om de boerenkool toe te voegen. Deze zal in het begin vrij veel ruimte innemen in de pot, maar maak je geen zorgen. De boerenkool zal inzakken tijdens het koken.
Blus alles af met groentebouillon en voeg de aardappelblokjes toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat 30-40 minuten zachtjes sudderen. Roer steeds opnieuw zodat er niets aanbrandt.
Voeg als laatste de azijn toe aan de boerenkool, breng nogmaals op smaak en serveer. De azijn geeft het gerecht een lekker zuurtje dat goed samengaat met de boerenkool.
Geniet van deze heerlijke boerenkool in de koudere maanden van het jaar. Geniet van de smaak!