Bron :: Olga Ivahnenko via iStockPhotos
Veganistisch appelbrood bakken
Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.
Ingrediënten
- 1 kg Appel
- 500 g suiker
- 1 l water
- 1 kg Meel
- 1 Pakket bakpoeder
- 1 TL Kaneel
- 100 g rozijnen
- 100 g Gehakte noten (naar keuze)
- 1 Geperst citroen
Laatste folders
Procedure
Om veganistisch appelbrood te bakken, schil en klokhuis je eerst de appels en snij je ze in kleine stukjes. Mijn advies is om de appels niet te fijn te snijden, anders zal de textuur van het brood niet ideaal zijn.
Breng in een grote pan het water met de suiker aan de kook. Voeg de appelstukjes toe en laat op een lage temperatuur sudderen tot de appels zacht zijn. Ik kook de appels liever niet helemaal tot moes, zodat er aangename appelstukjes in het brood blijven zitten.
Zeef en vang het appelsap op. Laat de appels afkoelen.
Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, sultana's, gehakte noten en citroenrasp goed door elkaar. Voeg de appels toe als ze afgekoeld zijn en kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het deeg over twee broodvormen. Het is de moeite waard om hier bakblikken van hoge kwaliteit te gebruiken voor een gelijkmatig bakresultaat.
Bak het brood ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Een test met een stokje helpt om er zeker van te zijn dat het brood echt gaar is.
Eet het veganistisch appelbrood het beste met een beetje boter als ontbijt of gewoon - met honing als je van zoet houdt. Een genot!