Bron :: Pixabay : kalhh
Vegan gehaktballetjes met bulgur recept
Dit recept voor veganistische gehaktballetjes is een van mijn favorieten. Niet alleen omdat het ontzettend lekker is en altijd al mijn vleesminnende vrienden verrukt, maar ook omdat het snel en makkelijk te maken is. De ingrediënten zijn handzaam en je hebt de meeste waarschijnlijk toch al in huis. Laat je niet afschrikken door het feit dat het volledig veganistisch is - het zit echt boordevol smaak en vult enorm!
Ingrediënten
- 200 g bulgur
- 400 ml groentebouillon
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 lepel olijfolie
- 2 lepel sojasaus
- 2 lepel tomatenpuree
- 1 Confederatie Verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 2 lepel paneermeel
Laatste folders
Procedure
Roer voor het veganistische gehaktballetjes recept eerst de bulgur door de groentebouillon en laat ongeveer 10 minuten wellen tot de bulgur de vloeistof heeft opgenomen.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met 1 el olijfolie tot ze doorschijnend zijn. Dit is belangrijk omdat de geroosterde smaak van de ui en knoflook de smaak van de gehaktballetjes versterkt.
Doe de opgezwollen bulgur, gebakken ui en knoflook, sojasaus, tomatenpuree, gehakte peterselie, zout en peper in een grote kom en meng goed.
Vorm met natte handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze door het paneermeel. Dit is een truc die ik geleerd heb om te voorkomen dat de balletjes aan mijn handen plakken.
Verhit de resterende olijfolie in de pan en bak de vegan gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin.
Serveer met je favoriete salade of pasta. Eet smakelijk!