ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : kalhh

Vegan gehaktballetjes met bulgur recept

Dit recept voor veganistische gehaktballetjes is een van mijn favorieten. Niet alleen omdat het ontzettend lekker is en altijd al mijn vleesminnende vrienden verrukt, maar ook omdat het snel en makkelijk te maken is. De ingrediënten zijn handzaam en je hebt de meeste waarschijnlijk toch al in huis. Laat je niet afschrikken door het feit dat het volledig veganistisch is - het zit echt boordevol smaak en vult enorm!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g bulgur Toegevoegd aan
  • 400 ml groentebouillon Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 lepel sojasaus Toegevoegd aan
  • 2 lepel tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Verse peterselie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 lepel paneermeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Roer voor het veganistische gehaktballetjes recept eerst de bulgur door de groentebouillon en laat ongeveer 10 minuten wellen tot de bulgur de vloeistof heeft opgenomen.

2. Stap

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met 1 el olijfolie tot ze doorschijnend zijn. Dit is belangrijk omdat de geroosterde smaak van de ui en knoflook de smaak van de gehaktballetjes versterkt.

3. Stap

Doe de opgezwollen bulgur, gebakken ui en knoflook, sojasaus, tomatenpuree, gehakte peterselie, zout en peper in een grote kom en meng goed.

4. Stap

Vorm met natte handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze door het paneermeel. Dit is een truc die ik geleerd heb om te voorkomen dat de balletjes aan mijn handen plakken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verhit de resterende olijfolie in de pan en bak de vegan gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin.

6. Stap

Serveer met je favoriete salade of pasta. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Vegan gehaktballetjes met bulgur recept

Dit recept voor veganistische gehaktballetjes is een van mijn favorieten. Niet alleen omdat het ontzettend lekker is en altijd al mijn vleesminnende vrienden verrukt, maar ook omdat het snel en makkelijk te maken is. De ingrediënten zijn handzaam en je hebt de meeste waarschijnlijk toch al in huis. Laat je niet afschrikken door het feit dat het volledig veganistisch is - het zit echt boordevol smaak en vult enorm!

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Roer voor het veganistische gehaktballetjes recept eerst de bulgur door de groentebouillon en laat ongeveer 10 minuten wellen tot de bulgur de vloeistof heeft opgenomen.

2. Stap

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met 1 el olijfolie tot ze doorschijnend zijn. Dit is belangrijk omdat de geroosterde smaak van de ui en knoflook de smaak van de gehaktballetjes versterkt.

3. Stap

Doe de opgezwollen bulgur, gebakken ui en knoflook, sojasaus, tomatenpuree, gehakte peterselie, zout en peper in een grote kom en meng goed.

4. Stap

Vorm met natte handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze door het paneermeel. Dit is een truc die ik geleerd heb om te voorkomen dat de balletjes aan mijn handen plakken.

5. Stap

Verhit de resterende olijfolie in de pan en bak de vegan gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin.

6. Stap

Serveer met je favoriete salade of pasta. Eet smakelijk!

Ingrediënten
200 g
bulgur
400 ml
groentebouillon
1
Ui
2
teentjes knoflook
2 lepel
olijfolie
2 lepel
sojasaus
2 lepel
tomatenpuree
1 Confederatie
Verse peterselie
Zout en peper naar smaak
2 lepel
paneermeel