Varkenssteak met aardappels in boter
Een klassieker waar iedereen van houdt
Ingrediënten
Schnitzels
- Varkenskarbonade zonder been
- Eieren
- gewoon meel
- zout
- vegeta
- paneermeel
- Bakolie
- reuzel
- wortelen
Aardappelen
- Nieuwe aardappelen
- zout
- lente-uitjes
- boter
Laatste folders
Procedure
Binnen drie dagen bereiden we bloem, geklopte eieren met vegeta, paneermeel voor.
Snijd het vlees in middelgrote dunne plakjes. Breng op smaak met zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en eindig met het paneermeel.
We voegen het toe aan hete olie met varkensvet, voegen wortel schijfjes toe zodat de olie niet oververhit raakt. We bakken het aan beide kanten goudbruin.
We plaatsen het op een bord met een servet om overtollige olie op te nemen.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in gezouten water, laat ze uitlekken.
Bak de lente-ui in boter, samen met de greens. Giet over de aardappelen en meng, dek af, laat even staan en je kunt serveren. Het smaakt het beste met komkommersalade, ik maak het door de schil van de komkommer te verwijderen, dun te snijden, zwarte peper toe te voegen en te zouten. Wanneer de komkommers sap beginnen te laten, giet ik er water over waarin ik suiker heb opgelost, en voeg azijn toe, allemaal volgens smaak. Sommige mensen geven de voorkeur aan zoeter, anderen aan zuurder. Meng en het is klaar :) De beste wensen.