ADVERTENTIE

Bron :: yelo34 from Getty Images

Valentijnstaart

Een chocoladetaart in de vorm van een hart is het ideale dessert voor degenen die hun liefde willen uitdrukken met een uitzonderlijke en onweerstaanbare lekkernij.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g chocolade koken Toegevoegd aan
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan

Glazuur

  • 100 g chocolade koken Toegevoegd aan
  • 50 ml Slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid een hartvormige bakvorm voor. Wrijf het gelijkmatig in met boter.

2. Stap

Smelt de boter en de kookchocolade op een laag vuur tot een gladde massa. Laat het mengsel afkoelen.

3. Stap

Meng in een kom bloem, suiker en bakpoeder. Voeg dan geleidelijk de eieren en het mengsel van chocolade en boter toe. Meng goed.

4. Stap

Giet het beslag vaak in de vorm en bak ongeveer 1 uur, of totdat het gebakken is. Laat de taart dan volledig afkoelen.

5. Stap

Bereid ondertussen de glazuur voor. Smelt de kookchocolade samen met de slagroom. Laat het glazuur afkoelen totdat het dik genoeg is om op de taart te kunnen smeren.

6. Stap

Zodra de taart is afgekoeld, giet je de glazuur erover en laat je het afkoelen totdat de glazuur volledig is uitgehard.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten