Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva
Tomatenspread
Deze verfrissende spread met enkele eenvoudige ingrediënten brengt de smaak van de zomer in uw keuken. Uitstekend op toast, als dip voor groente st sticks of als belegd plakje brood.
Ingrediënten
- 6 stukjes Tomaten
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 2 el olijfolie
- 15 g verse basilicum
- 1 Artikel zout
- 1⁄2 Artikel Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Bereid de ingrediënten voor. Spoel de tomaten af met water en snijd ze in blokjes. Schil en hak de ui en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een pan, voeg de gehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is.
Voeg de gesneden tomaten, zout en peper toe. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten, totdat de tomaten uiteenvallen en het water wordt gereduceerd.
Voeg verse basilicum toe en kook nog 2 minuten.
Doe het mengsel in de blender en mix tot een gladde massa. Let op, een snelle blender kan het mengsel verwarmen, dus wees voorzichtig bij het openen van het deksel.