ADVERTENTIE

Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva

Tomatenspread

Deze verfrissende spread met enkele eenvoudige ingrediënten brengt de smaak van de zomer in uw keuken. Uitstekend op toast, als dip voor groente st sticks of als belegd plakje brood.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 stukjes Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 15 g verse basilicum Toegevoegd aan
  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 12 Artikel Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid de ingrediënten voor. Spoel de tomaten af met water en snijd ze in blokjes. Schil en hak de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan, voeg de gehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is.

3. Stap

Voeg de gesneden tomaten, zout en peper toe. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten, totdat de tomaten uiteenvallen en het water wordt gereduceerd.

4. Stap

Voeg verse basilicum toe en kook nog 2 minuten.

5. Stap

Doe het mengsel in de blender en mix tot een gladde massa. Let op, een snelle blender kan het mengsel verwarmen, dus wees voorzichtig bij het openen van het deksel.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten