ADVERTENTIE

Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva

Tomatenspread

Deze verfrissende spread met enkele eenvoudige ingrediënten brengt de smaak van de zomer in uw keuken. Uitstekend op toast, als dip voor groente st sticks of als belegd plakje brood.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 stukjes Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 15 g verse basilicum Toegevoegd aan
  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 12 Artikel Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid de ingrediënten voor. Spoel de tomaten af met water en snijd ze in blokjes. Schil en hak de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan, voeg de gehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is.

3. Stap

Voeg de gesneden tomaten, zout en peper toe. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten, totdat de tomaten uiteenvallen en het water wordt gereduceerd.

4. Stap

Voeg verse basilicum toe en kook nog 2 minuten.

ADVERTENTIE
5. Stap

Doe het mengsel in de blender en mix tot een gladde massa. Let op, een snelle blender kan het mengsel verwarmen, dus wees voorzichtig bij het openen van het deksel.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Tomatenspread

Deze verfrissende spread met enkele eenvoudige ingrediënten brengt de smaak van de zomer in uw keuken. Uitstekend op toast, als dip voor groente st sticks of als belegd plakje brood.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid de ingrediënten voor. Spoel de tomaten af met water en snijd ze in blokjes. Schil en hak de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan, voeg de gehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is.

3. Stap

Voeg de gesneden tomaten, zout en peper toe. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten, totdat de tomaten uiteenvallen en het water wordt gereduceerd.

4. Stap

Voeg verse basilicum toe en kook nog 2 minuten.

5. Stap

Doe het mengsel in de blender en mix tot een gladde massa. Let op, een snelle blender kan het mengsel verwarmen, dus wees voorzichtig bij het openen van het deksel.

Ingrediënten
6 stukjes
Tomaten
1 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
Knoflook
2 el
olijfolie
15 g
verse basilicum
1 Artikel
zout
12 Artikel
Zwarte peper