ADVERTENTIE

Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva

Tomatenspread voor toasts

Deze eenvoudige en snelle tomatenspread is ideaal voor toasts of als bijgerecht bij hoofdgerechten. Het is heerlijk en vol vitamines.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Beleg

  • 4 stuk Tomaten Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 stuk rode ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk verse basilicum Toegevoegd aan
  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zwarte peper Toegevoegd aan

Toast

  • 4 stuk Stokbrood Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg fijngehakte ui en knoflook toe, bak tot goudbruin.

2. Stap

Voeg in blokjes gesneden tomaten, zout, peper en basilicumblaadjes toe. Kook op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten, totdat de tomaten volledig uit elkaar vallen.

3. Stap

Maak croutons: Snijd de stokbrood in dunne plakjes, smeer ze in met olijfolie en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Wrijf de nog warme croutons in met een teentje knoflook voor meer smaak.

4. Stap

Smeer de afgewerkte tomatenspread op toast. Serveer direct. Deze tomatenspread is ook geweldig als bijgerecht bij vlees of vis.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Tomatenspread voor toasts

Deze eenvoudige en snelle tomatenspread is ideaal voor toasts of als bijgerecht bij hoofdgerechten. Het is heerlijk en vol vitamines.

20
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg fijngehakte ui en knoflook toe, bak tot goudbruin.

2. Stap

Voeg in blokjes gesneden tomaten, zout, peper en basilicumblaadjes toe. Kook op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten, totdat de tomaten volledig uit elkaar vallen.

3. Stap

Maak croutons: Snijd de stokbrood in dunne plakjes, smeer ze in met olijfolie en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Wrijf de nog warme croutons in met een teentje knoflook voor meer smaak.

4. Stap

Smeer de afgewerkte tomatenspread op toast. Serveer direct. Deze tomatenspread is ook geweldig als bijgerecht bij vlees of vis.

Ingrediënten
Beleg
4 stuk
Tomaten
2 el
olijfolie
1 stuk
rode ui
2 kruidnagel
knoflook
1 stuk
verse basilicum
1 Artikel
zout
1 Artikel
Zwarte peper
Toast
4 stuk
Stokbrood
2 el
olijfolie
1 kruidnagel
knoflook