:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/iBiVdx1beuw_k6pEJRtr/faaf32bb847629c6acd4c5501853bf.jpeg)
Tomatensoep met selderij
Dieet, gezonde en zeer smaakvolle soep.
Ingrediënten
- 8 g reuzel
- 50 g sjalotten
- 300 g selderij
- 580 g verse tomaten
- 700 ml water
- 70 g parmezaan
- gemalen komijn
- basilicum
- Vierkleurig kruid
- zout
Laatste folders
Procedure
In de pan fruiten we de fijngesneden sjalot. We voegen de in blokjes gesneden selderij toe, bakken deze even aan en voegen dan de gesneden tomaten toe. We gieten het water erbij, voegen zout en kruiden toe en laten het koken.
We halen het van het vuur en mixen het met een handmixer. We zeven de groentepuree om een gladde soep te krijgen.
We voegen geraspte Parmezaanse kaas toe en brengen het weer aan de kook tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen naar wens en serveren met een geroosterd broodje bedekt met olijfolie en bestrooid met gedroogde knoflook. Bestrooi het oppervlak van de soep met basilicum. Eet smakelijk.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Tomatensoep met selderij
Dieet, gezonde en zeer smaakvolle soep.
In de pan fruiten we de fijngesneden sjalot. We voegen de in blokjes gesneden selderij toe, bakken deze even aan en voegen dan de gesneden tomaten toe. We gieten het water erbij, voegen zout en kruiden toe en laten het koken.
We halen het van het vuur en mixen het met een handmixer. We zeven de groentepuree om een gladde soep te krijgen.
We voegen geraspte Parmezaanse kaas toe en brengen het weer aan de kook tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen naar wens en serveren met een geroosterd broodje bedekt met olijfolie en bestrooid met gedroogde knoflook. Bestrooi het oppervlak van de soep met basilicum. Eet smakelijk.
Hoe heb je dit recept gemaakt?