ADVERTENTIE
Tomatensoep met selderij
Dieet, gezonde en zeer smaakvolle soep.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
5
- 8 g reuzel
- 50 g sjalotten
- 300 g selderij
- 580 g verse tomaten
- 700 ml water
- 70 g parmezaan
- gemalen komijn
- basilicum
- Vierkleurig kruid
- zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
In de pan fruiten we de fijngesneden sjalot. We voegen de in blokjes gesneden selderij toe, bakken deze even aan en voegen dan de gesneden tomaten toe. We gieten het water erbij, voegen zout en kruiden toe en laten het koken.
2. Stap
We halen het van het vuur en mixen het met een handmixer. We zeven de groentepuree om een gladde soep te krijgen.
3. Stap
We voegen geraspte Parmezaanse kaas toe en brengen het weer aan de kook tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen naar wens en serveren met een geroosterd broodje bedekt met olijfolie en bestrooid met gedroogde knoflook. Bestrooi het oppervlak van de soep met basilicum. Eet smakelijk.