ADVERTENTIE
Tomatensoep met selderij

Tomatensoep met selderij

Dieet, gezonde en zeer smaakvolle soep.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 8 g reuzel Toegevoegd aan
  • 50 g sjalotten Toegevoegd aan
  • 300 g selderij Toegevoegd aan
  • 580 g verse tomaten Toegevoegd aan
  • 700 ml water Toegevoegd aan
  • 70 g parmezaan Toegevoegd aan
  • gemalen komijn Toegevoegd aan
  • basilicum Toegevoegd aan
  • Vierkleurig kruid Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

In de pan fruiten we de fijngesneden sjalot. We voegen de in blokjes gesneden selderij toe, bakken deze even aan en voegen dan de gesneden tomaten toe. We gieten het water erbij, voegen zout en kruiden toe en laten het koken.

2. Stap

We halen het van het vuur en mixen het met een handmixer. We zeven de groentepuree om een gladde soep te krijgen.

3. Stap

We voegen geraspte Parmezaanse kaas toe en brengen het weer aan de kook tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen naar wens en serveren met een geroosterd broodje bedekt met olijfolie en bestrooid met gedroogde knoflook. Bestrooi het oppervlak van de soep met basilicum. Eet smakelijk.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Stanula

Tomatensoep met selderij

Dieet, gezonde en zeer smaakvolle soep.

30
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

In de pan fruiten we de fijngesneden sjalot. We voegen de in blokjes gesneden selderij toe, bakken deze even aan en voegen dan de gesneden tomaten toe. We gieten het water erbij, voegen zout en kruiden toe en laten het koken.

2. Stap

We halen het van het vuur en mixen het met een handmixer. We zeven de groentepuree om een gladde soep te krijgen.

3. Stap

We voegen geraspte Parmezaanse kaas toe en brengen het weer aan de kook tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen naar wens en serveren met een geroosterd broodje bedekt met olijfolie en bestrooid met gedroogde knoflook. Bestrooi het oppervlak van de soep met basilicum. Eet smakelijk.

Ingrediënten
8 g
reuzel
50 g
sjalotten
300 g
selderij
580 g
verse tomaten
700 ml
water
70 g
parmezaan
gemalen komijn
basilicum
Vierkleurig kruid
zout