ADVERTENTIE

Bron :: MSPhotographic from Getty Images

Tomatensalsa

Een verfrissende en pittige salsa is ideaal voor de zomer. Het is een uitstekende aanvulling op gegrild vlees of gewoon als vulling voor tortilla's.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g verse tomaten Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Rode chili pepers Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el limoensap Toegevoegd aan
  • 1 De Handvol Verse koriander Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Bereid alle ingrediënten voor. Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui en de chilipepers fijn. Pel en plet de knoflook. Hak de koriander.

2. Stap

Verhit wat olijfolie in een pan op de kookplaat. Voeg de gehakte ui toe en bak tot ze zacht is. Voeg de knoflook en chili pepers toe en bak nog een minuut.

3. Stap

Voeg nu de gesneden tomaten en limoensap toe aan de pan. Roer en laat 15-20 minuten sudderen op matig vuur, tot de tomaten volledig zijn afgebroken.

4. Stap

Voeg tenslotte de gehakte koriander toe en breng op smaak met zout naar behoefte. Roer en laat de salsa nog even sudderen, zodat alle smaken zich vermengen.

ADVERTENTIE
5. Stap

De tomatensalsa is klaar. Je kunt het warm of gekoeld serveren. Bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 3-4 dagen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Tomatensalsa

Een verfrissende en pittige salsa is ideaal voor de zomer. Het is een uitstekende aanvulling op gegrild vlees of gewoon als vulling voor tortilla's.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid alle ingrediënten voor. Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui en de chilipepers fijn. Pel en plet de knoflook. Hak de koriander.

2. Stap

Verhit wat olijfolie in een pan op de kookplaat. Voeg de gehakte ui toe en bak tot ze zacht is. Voeg de knoflook en chili pepers toe en bak nog een minuut.

3. Stap

Voeg nu de gesneden tomaten en limoensap toe aan de pan. Roer en laat 15-20 minuten sudderen op matig vuur, tot de tomaten volledig zijn afgebroken.

4. Stap

Voeg tenslotte de gehakte koriander toe en breng op smaak met zout naar behoefte. Roer en laat de salsa nog even sudderen, zodat alle smaken zich vermengen.

5. Stap

De tomatensalsa is klaar. Je kunt het warm of gekoeld serveren. Bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 3-4 dagen.

Ingrediënten
500 g
verse tomaten
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
Rode chili pepers
2 kruidnagel
Knoflook
2 el
limoensap
1 De Handvol
Verse koriander
1 theelepel
zout