Bron :: MSPhotographic from Getty Images
Tomatensalsa
Een verfrissende en pittige salsa is ideaal voor de zomer. Het is een uitstekende aanvulling op gegrild vlees of gewoon als vulling voor tortilla's.
Ingrediënten
- 500 g verse tomaten
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes Rode chili pepers
- 2 kruidnagel Knoflook
- 2 el limoensap
- 1 De Handvol Verse koriander
- 1 theelepel zout
Laatste folders
Procedure
Bereid alle ingrediënten voor. Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui en de chilipepers fijn. Pel en plet de knoflook. Hak de koriander.
Verhit wat olijfolie in een pan op de kookplaat. Voeg de gehakte ui toe en bak tot ze zacht is. Voeg de knoflook en chili pepers toe en bak nog een minuut.
Voeg nu de gesneden tomaten en limoensap toe aan de pan. Roer en laat 15-20 minuten sudderen op matig vuur, tot de tomaten volledig zijn afgebroken.
Voeg tenslotte de gehakte koriander toe en breng op smaak met zout naar behoefte. Roer en laat de salsa nog even sudderen, zodat alle smaken zich vermengen.
De tomatensalsa is klaar. Je kunt het warm of gekoeld serveren. Bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 3-4 dagen.