Bron :: stockking via Freepik
Toffifee koekjes eenvoudig gebakken
Dit recept is een echte traktatie voor alle liefhebbers van toffifee en koekjes. Na wat experimenteren heb ik de perfecte combinatie gevonden die de smaak van toffifee perfect in een koekje verwerkt. De vreugde en complimenten die ik kreeg toen ik dit recept voor het eerst maakte en serveerde, zijn gewoonweg onbetaalbaar. Het zal altijd mijn go-to snoepje blijven voor feestjes en vakanties.
Ingrediënten
- 200 g boter
- 100 g suiker
- 1 Knijpen zout
- 2 dooier
- 280 g Meel
- 1 Pakje Toffifee
- Chocoladeglazuur voor het decoreren
Laatste folders
Procedure
1. Om Toffifee koekjes te maken, neem je een kom en klop je de boter, suiker, zout en eidooiers door elkaar. Ik heb gemerkt dat de consistentie beter is als de boter op kamertemperatuur is.
Voeg de bloem toe en kneed alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Een handmixer met kneedopzetstukken of een keukenmachine is hierbij erg handig.
Vorm het deeg tot een bal, dek af met huishoudfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Het deeg is gemakkelijker te kneden als het goed gekoeld is.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en snijd er koekjes uit met een ronde koekjessnijder. Ik adviseer een diameter van ongeveer 5 cm om ruimte te maken voor de Toffifee.
Leg op elk koekje een toffifee en kneed het deeg er voorzichtig omheen.
Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten. Ze moeten lichtbruin zijn, maar niet te donker.
Laat de Toffifee-koekjes afkoelen en werk ze af met het chocoladeglazuur. Ik heb goede ervaringen met het smelten van het glazuur in een bain-marie en het dan over de koekjes te sprenkelen.