Bron :: Pixabay : congerdesign
Thee koekjes veganistisch
Persoonlijk vind ik het heerlijk om deze scones te maken voor speciale gelegenheden of gewoon als ik zin heb in iets zoets. Het is een recept dat ik al vaak heb gemaakt en dat elke keer weer perfect lukt. Bovendien is het veganistisch en dus ideaal voor gasten met speciale dieetwensen.
Ingrediënten
- 125 g margarine
- 75 g suiker
- 1 Knijpen zout
- Zest van een halve citroen
- 200 g Meel
- 50 g Gemalen amandelen
- Poedersuiker voor het bestuiven
Laatste folders
Procedure
Om theekoekjes te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Ik doe altijd een beetje margarine op het bakpapier zodat de koekjes niet te veel aanbranden.
Klop de margarine met de suiker, het zout en de citroenrasp schuimig. Een keukenmachine of handmixer is hiervoor geschikt. Zorg ervoor dat je alles goed mengt zodat de smaak gelijkmatig wordt verdeeld.
Meng vervolgens de bloem met de amandelen en voeg dit geleidelijk toe aan het margarine- en suikermengsel. Blijf kneden tot je een soepel deeg hebt. Dit kan een paar minuten duren, dus wees geduldig!
Vorm van het deeg kleine staafjes en leg ze op de bakplaat. Laat er genoeg ruimte tussen, want het deeg zal rijzen tijdens het bakken. Ik laat meestal ongeveer 2-3 cm ruimte tussen de staafjes.
Bak het deeg 10-15 minuten of tot het licht goudbruin is. Je moet hier voorzichtig zijn, want elke oven is anders en de baktijd kan variëren.
Bestuif de afgewerkte theekoekjes met poedersuiker. Ik raad aan om dit te doen als het nog warm is, omdat de suiker dan beter aan het koekje hecht en het tegelijkertijd afkoelt.
In de categorie koekjes zijn recepten als deze een must en ze zijn natuurlijk perfect voor theetijd. Het feit dat deze koekjes veganistisch zijn, maakt ze nog veelzijdiger. Dus zelfs gasten die bepaalde voedingsmiddelen vermijden, kunnen er blij mee zijn. Bon appétit!