ADVERTENTIE
Bron :: Nadia Palici's Images from Getty Images
Sushi rijst
Dit recept geeft u instructies voor het bereiden van perfecte sushi rijst. Het is een eenvoudige en snelle manier om thuis kwalitatieve sushi rijst te koken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Hoofdingrediënten
- 2 kopjes Jasmijnrijst
- 21⁄2 kopjes water
Naar de hemel
- 1⁄2 kopje wijnazijn
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Spoel de rijst af.
2. Stap
Giet water in de pan en voeg de rijst toe.
3. Stap
Dek de pot af en laat het 20 minuten op een laag vuur koken tot er kleine belletjes op het oppervlak van de rijst zichtbaar zijn.
4. Stap
Roer de rijst door en laat het 15 minuten staan.
5. Stap
Voeg azijn, suiker en zout toe aan de kom en roer goed totdat de suiker volledig is opgelost.
6. Stap
Voeg deze oplossing toe aan de rijst en roer het voorzichtig door.
7. Stap
Laat de sushirijst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het gebruikt om sushi te bereiden.