ADVERTENTIE

Bron :: Cachaco via Adobe Stock

Spruitjessoep

Een verwarmende en voedzame spruitjessoep, perfect voor koude winterdagen. Deze soep is een eenvoudige maaltijd bereid met verse spruitjes, aardappelen en blokjes ham.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Spruitjes Toegevoegd aan
  • 300 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 200 g Gehakte ham Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui Toegevoegd aan
  • 2 Lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 112 l kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 12 TL Gemalen nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 2 Takje Tijm Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 Medium wortelen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Om de spruitjesstoofpot klaar te maken, bereid eerst de spruitjes en aardappelen: Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de aardappelen en wortels en snijd ze in kleine blokjes.

2. Stap

2. Bak de ui en ham: Schil en snijd de ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de stukjes ui en ham erin.

3. Stap

3. Voeg de groenten toe: Voeg de spruitjes, wortel en aardappelen toe aan de pot en bak ze kort aan.

4. Stap

4. Blus met bouillon: Giet de bouillon in de pot en breng aan de kook. Voeg de tijm en de nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper.

5. Stap

5. Laat sudderen: Laat de stoofpot ongeveer 30 minuten sudderen tot de spruitjes en de aardappelen zacht zijn.

6. Stap

6. Opdienen: Proef de spruitjesstoofpot en kruid naar behoefte bij. Serveer warm en geniet ervan.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten