Bron :: Pixabay : matthiasboeckel
Spinazie tortellini slechts 5 ingrediënten
Ik ontdekte dit recept een paar jaar geleden in mijn favoriete Italiaanse bakkerij en heb het sindsdien vaak gemaakt. Spinazietortellini is ideaal voor vegetariërs (mijn man is er een) en kan ook op elk moment van het jaar gemaakt worden. Mijn familie is dol op het gerecht en het kan ook nog eens in minder dan een uur klaargemaakt worden met maar 5 ingrediënten!
Ingrediënten
- 500 g Verse tortellini kaasvulling
- 300 g Spinazie, gewassen en fijngehakt
- 2 lepel olijfolie
- 2 Fijn Gehakte teentjes knoflook
- Zout en peper naar smaak
- 200 ml slagroom
- 100 g Parmezaanse kaas, om te bestrooien
- Nootmuskaat naar smaak
Laatste folders
Procedure
Begin voor de spinazietortellini met het koken van de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je het water licht zout om de pasta meer smaak te geven. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de gehakte knoflook toe. Laat het een paar seconden fruiten, net tot het geurig is. Wees voorzichtig met de knoflook, want als hij te lang kookt kan hij bitter worden.
Voeg de fijngesneden spinazie toe en kook tot de spinazie in elkaar zakt. Ik snijd de spinazie altijd in kleinere stukjes, dat is makkelijker voor kinderen om te eten.
Zodra de spinazie is ingezakt, voeg je de room toe en laat je het mengsel een paar minuten sudderen tot het iets dikker begint te worden. Zo kun je ook variëren met de hoeveelheid room, minder voor een lichtere saus of meer voor een romiger consistentie.
Voeg vervolgens de gekookte spinazietortellini toe aan de pan en roer voorzichtig zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Serveer de spinazie-tortellinischotel met een flinke toef Parmezaanse kaas en nootmuskaat voor een heerlijk contrast met de romigheid van de tortellini.