Bron :: Lilechka75 from Getty Images Pro
Spinazie en kaas gevulde omelet
Een klassiek recept voor een voedzame en lekkere omelet gevuld met spinazie en kaas. Ideaal voor een snelle avondmaaltijd of ontbijt.
Ingrediënten
Omelet
- 4 stukjes ei
- 2 Lepels melk
- 1 knijpen Zout
- 1 knijpen Peper
Vullen
- 200 g verse spinazie
- 100 g Kaas (cheddar of gouda)
- 1 Lepels olijfolie
- 2 stukjes teentjes knoflook
Laatste folders
Procedure
Verwarm de koekenpan met olijfolie. Voeg de teentjes knoflook toe en bak ze goudbruin.
Voeg de spinazie toe en bak deze net lang genoeg zodat het iets verwelkt. Haal het van het vuur en zet het opzij.
Meng in een grote kom de eieren, melk, zout en peper. Klop tot een glad mengsel.
Verwarm wat olie in de pan en giet het eimengsel erin. Verlaag de temperatuur en laat de omelet bakken tot hij bijna gestold is. Laat de eierlagen mooi glazig worden.
Als de omelet bijna klaar is, voeg je de gebakken spinazie toe aan de ene helft en bestrooi je met kaas. Leg de andere helft van de omelet over de vulling en laat het garen.
Onmiddellijk opdienen. Eet smakelijk!