Bron :: Freepik
Snelle zelfgemaakte mosterd augurk relish
Deze heldere, pittige relish versterkt de smaak van hotdogs, hamburgers en sandwiches en biedt een spannend contrast met gegrild vlees.
Ingrediënten
- 4 Komkommers (middelgroot)
- 1 grote ui
- 1 Rode paprika
- 1 Kop Van witte suiker
- 2 lepels zout
- 1⁄2 eetlepel Kurkuma
- 1⁄2 eetlepel Mosterdzaadjes
- 1 Kop Van witte azijn
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen van de komkommers, ui en paprika.
Ontpit vervolgens de groenten en snijd ze in blokjes - ik snijd ze meestal in blokjes van ongeveer 1/8 inch voor de juiste knapperigheid.
Doe de groenteblokjes in een grote kom, voeg zout en kurkuma toe en meng goed.
Laat het mengsel nu ongeveer een uur staan - deze stap is cruciaal voor de juiste infusie van smaken.
Doe het groentenmengsel na een uur over in een steelpan.
Voeg suiker, mosterdzaad en azijn toe aan de pan.
Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook en roer af en toe.
Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het mengsel ongeveer 30 minuten sudderen tot het iets dikker wordt - geduld is hier essentieel; als je deze stap overhaast, kan de relish waterig worden.
Haal het van het vuur als het gaar is en laat het afkoelen.
Giet de afgekoelde relish in schone, gesteriliseerde potten, sluit af en zet in de koelkast - het is meestal een paar weken houdbaar in de koelkast, maar wees niet verbaasd als het al veel eerder op is!