Bron :: Pixabay: TheMartinFrost
Snelle Pasta met Kaassaus Recept 30 Minuten
Mijn go-to recept voor een snelkookgerecht is dit heerlijke pasta met kaassaus recept. Niet alleen omdat het bliksemsnel klaar is, maar ook omdat ik dol ben op de romige saus en de combinatie met pasta. Als lange tijd pastaliefhebber heb ik het recept verschillende keren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het niet kan mislukken - zelfs als je net begint met het ontdekken van je kookkunsten.
Ingrediënten
- 400 g Pasta naar keuze
- 2 Tablespoon boter
- 2 Tablespoon Meel
- 2 Kopjes melk
- 2 Kopjes Geraspte kaas (bijv. Cheddar, Gouda)
- Zout en peper naar smaak
- 1 TL Nootmuskaat, verse kruiden optioneel
Laatste folders
Procedure
Om het pasta met kaassaus recept te bereiden, kook je de pasta in een grote pan met ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Een kleine tip hierbij: Neem altijd voldoende water, want pasta heeft ruimte nodig om te kunnen garen.
Terwijl de pasta kookt, smelt u de boter in een middelgrote koekenpan. Voeg de bloem toe en roer voortdurend zodat deze niet aanbrandt. Dit is belangrijk om de bloem kwijt te raken en om de saus later romig te krijgen.
Giet langzaam de melk erbij en klop voortdurend om klontjes te voorkomen. Laat de saus 10 minuten sudderen tot hij dikker wordt.
Voeg de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is en de saus lekker romig is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Meng de uitgelekte pasta door de kaassaus en serveer warm. Indien gewenst kun je er verse kruiden overheen strooien. Smakelijk!