Bron :: Pixabay : grandstream
Snelle lunchpasta met groenten en tonijn
Een van mijn favoriete recepten voor een snelle en lekkere lunch is deze pasta. De combinatie van verse groenten, tonijn en heerlijke kruiden maakt het een echte traktatie. Bovendien is het vrij makkelijk en snel te maken, wat perfect is als je niet veel tijd hebt.
Ingrediënten
- 500 g Pasta (spaghetti, penne of wat je maar bij de hand hebt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 Rood Paprika
- 1 courgette
- 1 Ui
- 1 Kan Tonijn in water
- 2 Tablespoon olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 Theelepel oregano
- 100 g parmezaan
- Verse peterselie om te versieren
Laatste folders
Procedure
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een kleine tip: voeg een snufje zout en een scheutje olijfolie toe aan het kookwater om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt en om het smaakvoller te maken.
Terwijl de pasta kookt, maak je de groenten klaar. Pel de knoflook en ui en snijd ze in kleine blokjes. Was ook de paprika's en courgettes en snijd ze in kleine reepjes of blokjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit ze tot ze doorschijnend zijn. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak tot ze zacht zijn. Ik vind dat de groenten meer smaak krijgen als je ze iets langer bakt. Meng tot slot de uitgelekte tonijn door de groenten.
Voeg de groenten met de tonijn toe aan de gekookte pasta, voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Roer om alles te combineren.
Bestrooi tot slot de pasta met groenten en tonijn met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met wat verse peterselie.