Bron :: MrGajowy3 for Pixabay
Snelle appeltaart uit de ovenschaal
"Snelle appeltaart op een schaal" is altijd een lievelingstaart geweest in mijn familie. In het weekend en op feestdagen was dit recept altijd een waardig alternatief voor de traditionele slagroomtaart. Het kost niet veel tijd om te maken, ruikt heerlijk naar appels en kaneel en smaakt gewoonweg hemels. Dit recept is ideaal als je gasten verwacht en weinig tijd hebt om voor te bereiden. Een sponsmengsel wordt gemengd met verse appels en gebakken in de oven op de bakplaat.
Ingrediënten
- 1 kg Appel
- 3 Eieren
- 200 g suiker
- 1 Knijpen zout
- 1 Pakket vanillesuiker
- 120 g Meel
- 1⁄2 Pakket bakpoeder
- 1 Theelepel Kaneel
- Poedersuiker voor het bestuiven
Laatste folders
Procedure
Om de appeltaart opnieuw te bakken, verwarm je de oven voor op 180 graden (boven-/onderwarmte). Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Dit is het gedeelte waar mijn kinderen altijd dol op zijn. Je kunt elke soort kiezen die je lekker vindt, maar in dit recept gebruik ik graag Boskoop omdat die een zoetzure smaak hebben en lekker sappig zijn.
Klop in een grote kom de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout schuimig. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Hier raad ik aan een handmixer te gebruiken om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
Zeef de bloem en het bakpoeder in het ei-suikermengsel en roer voorzichtig. Roer niet te veel om de luchtigheid van het mengsel te behouden, dit draagt bij aan de luchtigheid van de cake.
Voeg nu de kaneel en de appelschijfjes toe en meng voorzichtig tot alle appelschijfjes goed bedekt zijn met beslag.
Verdeel het mengsel vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 30 minuten tot de cake goudbruin is en de appels zacht zijn. Soms steek ik een tandenstoker in het midden van de cake om te zien of hij gaar is. Als er niets aan de tandenstoker blijft plakken, is de cake gaar.
Laat de appeltaart iets afkoelen voor je hem serveert en bestuif hem met poedersuiker. Hij smaakt heerlijk fris en nog een beetje warm.