ADVERTENTIE

Bron :: konfikkonfik from Getty Images

Sinaasappelsaus

Recept voor sinaasappelsaus die goed past bij vlees- of visgerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stuk Sinaasappels Toegevoegd aan
  • 12 kopjes Suiker Toegevoegd aan
  • 14 kopjes Wateren Toegevoegd aan
  • 2 lepels Boter Toegevoegd aan
  • Zout om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Maak eerst de sinaasappels klaar. Was de sinaasappels, verwijder de schil en snijd ze dan in kleine stukjes. Het is belangrijk om het sap te bewaren dat vrijkomt bij het snijden. Dit sap geeft de saus een extra sinaasappelsmaak.

2. Stap

Los dan langzaam de suiker op in het water in de steelpan om een siroop te maken. Wanneer de suiker volledig is opgelost, voeg je de sinaasappelstukjes toe aan het mengsel. Kook de saus ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, of tot hij dik genoeg is.

3. Stap

Als de saus klaar is (hij kan nog een beetje vloeibaar lijken, maar hij wordt dikker als hij afkoelt), voeg je de boter en een beetje zout toe. De boter geeft de saus een romige textuur en het zout brengt de zoetheid van de saus perfect in balans. En klaar is kees! Je saus is klaar om te serveren bij je favoriete vlees of steak vis.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Sinaasappelsaus

Recept voor sinaasappelsaus die goed past bij vlees- of visgerechten.

20
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak eerst de sinaasappels klaar. Was de sinaasappels, verwijder de schil en snijd ze dan in kleine stukjes. Het is belangrijk om het sap te bewaren dat vrijkomt bij het snijden. Dit sap geeft de saus een extra sinaasappelsmaak.

2. Stap

Los dan langzaam de suiker op in het water in de steelpan om een siroop te maken. Wanneer de suiker volledig is opgelost, voeg je de sinaasappelstukjes toe aan het mengsel. Kook de saus ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, of tot hij dik genoeg is.

3. Stap

Als de saus klaar is (hij kan nog een beetje vloeibaar lijken, maar hij wordt dikker als hij afkoelt), voeg je de boter en een beetje zout toe. De boter geeft de saus een romige textuur en het zout brengt de zoetheid van de saus perfect in balans. En klaar is kees! Je saus is klaar om te serveren bij je favoriete vlees of steak vis.

Ingrediënten
2 stuk
Sinaasappels
12 kopjes
Suiker
14 kopjes
Wateren
2 lepels
Boter
Zout om op smaak te brengen