Bron :: Pixabay: PublicDomainPictures
Sinaasappelsaus recept
Deze sinaasappelsaus is een echte topper in onze keuken. We gebruiken hem graag bij kip- en visgerechten. Hij is zoet, zuur en heeft een frisse sinaasappelsmaak die elk gerecht pittiger maakt.
Ingrediënten
- 3 Sinaasappels
- 1 Eetlepel suiker
- 1⁄2 Theelepel zout
- 1 Eetlepel boter
- 1 Eetlepel Meel
- 2 Theelepel Witte wijnazijn
- 1 Eetlepel sojasaus
- 1 Knijpen gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Meng de suiker, het zout en het sinaasappelsap in een middelgrote steelpan. Zet de pan op het vuur en roer het mengsel op een middelhoog vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Smelt de boter in een andere pan. Voeg dan de bloem toe en roer tot deze volledig gemengd is met de boter. Het is belangrijk om constant te roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Dit duurt meestal ongeveer 2 minuten.
Giet het bloemmengsel in de pan met het sinaasappelsap en roer goed door. Voeg de witte wijnazijn, sojasaus en peper toe. Laat de saus op een laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen. Haal de sinaasappelsaus van het vuur als hij is ingedikt en serveer direct.