Bron :: olgabombologna via 123RF
Saint Honore Frans dessert soezendeeg
Dit recept voor Saint Honore vergt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het helemaal waard. De kroon op elk feest, het hoogtepunt van elk koffiefeest. Het soezendeeg dessert gevuld met vanillecrème komt oorspronkelijk uit de Franse keuken. De delicate smaak van vanille, de zoetheid van de karamelsaus en de lichte knapperigheid van het gebak maken dit dessert gewoonweg onweerstaanbaar.
Ingrediënten
Voor het soezendeeg:
- 125 ml water
- 60 g boter
- 1 Knijpen zout
- 75 g Meel
- 3 Eieren
Voor het bladerdeeg:
- 125 g Meel
- 60 g boter
- 1 Knijpen zout
- 60 ml water
Voor de room:
- 3 dooier
- 100 g suiker
- 25 g Meel
- 1⁄2 l melk
- 1 vanillestokje
Voor de karamelsaus:
- 200 g suiker
- 50 ml water
Laatste folders
Procedure
Om het Saint Honore recept te bakken, begin je met het soezendeeg. Breng het water, de boter en het zout in een pan aan de kook. Voeg dan de bloem toe en roer voortdurend tot zich een deegklomp vormt. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Spuit cirkels van het mengsel op bakpapier.
Kneed voor het bladerdeeg de bloem, boter, zout en water tot een glad deeg en vorm er ook rondjes van. Leg deze op het soezendeeg. Bak de soesjes nu op 180 graden ventilator in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat ze volledig afkoelen.
Klop voor de crème de eidooier en suiker schuimig. Roer de bloem erdoor. Breng de melk aan de kook met het uitgeschraapte vanillestokje en voeg langzaam toe aan het eidooiermengsel. Verwarm alles weer samen tot de room dikker wordt. Laat de room vervolgens afkoelen.
Bereid de karamelsaus door de suiker en het water in een pan te karamelliseren.
Bestrijk nu de afgekoelde deegcirkels met de room en versier ze met meer soezendeeg. Besprenkel het Saint Honore gebak tot slot met de karamelsaus. Laat de karamelsaus goed drogen voor het serveren.