ADVERTENTIE

Bron :: Sophie Janotta von Pixabay

Roomkaas saus voor ravioli - recept

Dit is mijn favoriete kaas-roomsaus die ik al jaren maak. Het is een heerlijke saus met een milde, heerlijke smaak, niet alleen perfect voor ravioli, maar ook bij pasta, vlees of als dip voor groenten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Tablespoon boter Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 150 g Geraspte kaas (Cheddar of Gouda werkt goed) Toegevoegd aan
  • 250 ml slagroom Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.

2. Stap

Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Controleer de temperatuur zorgvuldig, want de boter kan verbranden als de temperatuur te hoog is, waardoor de saus een ongewenste smaak kan krijgen.

3. Stap

Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak in de pan tot ze zacht zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken. Voeg nu de room toe en zet het vuur iets hoger tot de room begint te koken. Zet het vuur dan weer lager - zodat de room niet te veel inkookt.

4. Stap

Voeg dan de geraspte kaas toe en roer voortdurend tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg het citroensap toe. Het citroensap zal de smaak van de saus iets lichter maken. Laat de saus nog een paar minuten sudderen om de smaken te laten combineren. De kaas-roomsaus kan direct worden geserveerd met warme ravioli.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Martina_Grechova

Roomkaas saus voor ravioli - recept

Dit is mijn favoriete kaas-roomsaus die ik al jaren maak. Het is een heerlijke saus met een milde, heerlijke smaak, niet alleen perfect voor ravioli, maar ook bij pasta, vlees of als dip voor groenten.

20
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.

2. Stap

Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Controleer de temperatuur zorgvuldig, want de boter kan verbranden als de temperatuur te hoog is, waardoor de saus een ongewenste smaak kan krijgen.

3. Stap

Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak in de pan tot ze zacht zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken. Voeg nu de room toe en zet het vuur iets hoger tot de room begint te koken. Zet het vuur dan weer lager - zodat de room niet te veel inkookt.

4. Stap

Voeg dan de geraspte kaas toe en roer voortdurend tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg het citroensap toe. Het citroensap zal de smaak van de saus iets lichter maken. Laat de saus nog een paar minuten sudderen om de smaken te laten combineren. De kaas-roomsaus kan direct worden geserveerd met warme ravioli.

Ingrediënten
1 Tablespoon
boter
1
Ui
2
teentjes knoflook
150 g
Geraspte kaas (Cheddar of Gouda werkt goed)
250 ml
slagroom
Zout en zwarte peper naar smaak
1 Theelepel
citroensap