ADVERTENTIE

Bron :: katrinshine from Canva

Romige risotto met groenten

Recept voor een perfecte romige risotto, die je klaarmaakt met groenten en Parmezaanse kaas.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Risotto

  • 300 g Rijst Arborio Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 150 ml Witte wijn Toegevoegd aan
  • 112 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 50 g parmezaan Toegevoegd aan

Groente

  • 2 stukjes wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Paprika Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Breng de groentebouillon aan de kook in een kleine pan. Laat het op een laag vuur staan zodat het heet blijft.

2. Stap

We smelten boter in een pan, voegen gehakte ui en knoflook toe en roosteren tot ze glazig zijn.

3. Stap

We voegen rijst toe en bakken het tot het een beetje doorschijnend begint te worden. Vervolgens voegen we witte wijn toe en laten we het verdampen.

4. Stap

We voegen langzaam de hete bouillon toe, altijd net genoeg om de rijst te bedekken. Na elke toevoeging van bouillon wachten we tot het is geabsorbeerd.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak ondertussen de groenten zacht in een andere pan. Als de groenten klaar zijn, voeg je ze toe aan de risotto.

6. Stap

Wanneer de rijst na ongeveer 30 minuten is geabsorbeerd en zacht is geworden, voegen we geraspte Parmezaanse kaas toe. We brengen op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. We bestrooien met verse kruiden voor het serveren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Romige risotto met groenten

Recept voor een perfecte romige risotto, die je klaarmaakt met groenten en Parmezaanse kaas.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Breng de groentebouillon aan de kook in een kleine pan. Laat het op een laag vuur staan zodat het heet blijft.

2. Stap

We smelten boter in een pan, voegen gehakte ui en knoflook toe en roosteren tot ze glazig zijn.

3. Stap

We voegen rijst toe en bakken het tot het een beetje doorschijnend begint te worden. Vervolgens voegen we witte wijn toe en laten we het verdampen.

4. Stap

We voegen langzaam de hete bouillon toe, altijd net genoeg om de rijst te bedekken. Na elke toevoeging van bouillon wachten we tot het is geabsorbeerd.

5. Stap

Bak ondertussen de groenten zacht in een andere pan. Als de groenten klaar zijn, voeg je ze toe aan de risotto.

6. Stap

Wanneer de rijst na ongeveer 30 minuten is geabsorbeerd en zacht is geworden, voegen we geraspte Parmezaanse kaas toe. We brengen op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. We bestrooien met verse kruiden voor het serveren.

Ingrediënten
Risotto
300 g
Rijst Arborio
1 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
knoflook
100 g
boter
150 ml
Witte wijn
112 l
Groentebouillon
50 g
parmezaan
Groente
2 stukjes
wortelen
1 stukjes
courgette
1 stukjes
Paprika