ADVERTENTIE

Bron :: katrinshine from Canva

Romige risotto met groenten

Recept voor een perfecte romige risotto, die je klaarmaakt met groenten en Parmezaanse kaas.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Risotto

  • 300 g Rijst Arborio Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 150 ml Witte wijn Toegevoegd aan
  • 112 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 50 g parmezaan Toegevoegd aan

Groente

  • 2 stukjes wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Paprika Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Breng de groentebouillon aan de kook in een kleine pan. Laat het op een laag vuur staan zodat het heet blijft.

2. Stap

We smelten boter in een pan, voegen gehakte ui en knoflook toe en roosteren tot ze glazig zijn.

3. Stap

We voegen rijst toe en bakken het tot het een beetje doorschijnend begint te worden. Vervolgens voegen we witte wijn toe en laten we het verdampen.

4. Stap

We voegen langzaam de hete bouillon toe, altijd net genoeg om de rijst te bedekken. Na elke toevoeging van bouillon wachten we tot het is geabsorbeerd.

5. Stap

Bak ondertussen de groenten zacht in een andere pan. Als de groenten klaar zijn, voeg je ze toe aan de risotto.

6. Stap

Wanneer de rijst na ongeveer 30 minuten is geabsorbeerd en zacht is geworden, voegen we geraspte Parmezaanse kaas toe. We brengen op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. We bestrooien met verse kruiden voor het serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten