ADVERTENTIE

Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva

Romige paddenstoelenrisotto

Ik kook dagelijks voor mijn gezin en romige paddenstoelenrisotto met parmezaan is een van die gerechten die nooit teleurstelt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 l bouillon Toegevoegd aan
  • 500 g Rijst arborio Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 500 g Champignon Toegevoegd aan
  • 4 el Boter Toegevoegd aan
  • 250 ml Witte droge wijn Toegevoegd aan
  • 150 g Geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 100 g parmezaan Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleinere stukjes. Fruit in een pan de ui en knoflook in de boter, voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Ik bak alles samen tot de uien glazig zijn en de champignons goudbruin.

2. Stap

Ik voeg de rijst toe aan de pan en rooster deze samen met de champignons en uien ongeveer 5 minuten.

3. Stap

Voeg geleidelijk bouillon toe, ongeveer een kopje per keer. Ik wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen voordat ik meer toevoeg. Het hele proces van bouillon toevoegen en roeren duurt ongeveer 20 minuten.

4. Stap

Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, voeg ik de witte wijn, kaas en parmezaanse kaas toe. Ik roer de risotto nog een minuut door en haal hem dan van het vuur om hem nog 5 minuten te laten staan.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Romige paddenstoelenrisotto

Ik kook dagelijks voor mijn gezin en romige paddenstoelenrisotto met parmezaan is een van die gerechten die nooit teleurstelt.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleinere stukjes. Fruit in een pan de ui en knoflook in de boter, voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Ik bak alles samen tot de uien glazig zijn en de champignons goudbruin.

2. Stap

Ik voeg de rijst toe aan de pan en rooster deze samen met de champignons en uien ongeveer 5 minuten.

3. Stap

Voeg geleidelijk bouillon toe, ongeveer een kopje per keer. Ik wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen voordat ik meer toevoeg. Het hele proces van bouillon toevoegen en roeren duurt ongeveer 20 minuten.

4. Stap

Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, voeg ik de witte wijn, kaas en parmezaanse kaas toe. Ik roer de risotto nog een minuut door en haal hem dan van het vuur om hem nog 5 minuten te laten staan.

Ingrediënten
1 l
bouillon
500 g
Rijst arborio
1 stuk
De Ui
3 kruidnagel
Knoflook
500 g
Champignon
4 el
Boter
250 ml
Witte droge wijn
150 g
Geraspte kaas
100 g
parmezaan
Zout en zwarte peper