Bron :: VeselovaElena for iStockPhotos
Romige kaasspawl Duitse keuken
Een klassieker uit de Duitse keuken die nooit teleurstelt is zeker de romige Käsespätzle. Als Zwabische heb ik dit recept sinds mijn kindertijd talloze keren bereid en verfijnd en ik kan het dus bevestigen: Met de juiste ingrediënten en een paar trucjes achter de hand zijn zelfgemaakte Käsespätzle onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten
- 250 g Meel
- 4 Eieren
- 1 Theelepel zout
- 75 ml water
- 200 g Emmentaler kaas
- 2 Uien
- 2 Eetlepel boter
- zout en peper
- Verse bieslook om te garneren
Laatste folders
Procedure
1 Om klassieke Duitse kaasspawl te bereiden, meng je eerst de bloem, eieren en zout in een kom. Voeg het water toe en maak er een glad beslag van. Afhankelijk van hoe de eieren worden, heb je misschien een beetje meer of minder water nodig. Dit is volkomen normaal en hoort bij de kunst van het maken van spätzledeeg.
Laat het deeg ongeveer 20 minuten rusten. Rasp ondertussen de kaas en snijd de uien fijn.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de uienringen goudbruin. Hier is geduld voor nodig, want alleen langzaam gebakken uien ontwikkelen hun volle smaak.
Breng water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe. Schraap of druk het deeg door een spaetzlezeef of een spaetzle snijder direct in het water. Zodra de spätzle aan de oppervlakte komen, zijn ze klaar en kunnen ze met een schuimspaan worden uitgeschept.
Doe de afgewerkte spätzle in een ovenschaal en bedek met een laag geraspte kaas. Ga door met het toevoegen van lagen spätzle en kaas tot alle ingrediënten op zijn. Verwarm de oven voor op 175 °C en bak de ovenschotel ongeveer 10 minuten tot de kaas goed gesmolten is.
Bestrooi de klassieke kaasspawl met de gebakken uitjes en verse bieslook en serveer direct. Eet smakelijk!