Bron :: Radu Bercan from Canva
Romig risotto met erwten
Romige risotto met erwten is het perfecte gerecht voor degenen die op zoek zijn naar gezond en evenwichtig koken.
Ingrediënten
- 200 g Rijst Arborio
- 150 g erwten
- 1 stukjes De Ui
- 2 el olijfolie
- 100 ml Witte wijn
- 1 l Groentebouillon
- 50 g parmezaan
- 30 g boter
- 1 stukjes citroen
Laatste folders
Procedure
We bereiden alle ingrediënten voor. We spoelen de rijst af onder koud water en laten het uitlekken. We snijden de ui fijn. We spoelen de erwten af.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui goudbruin op middelhoog vuur.
Voeg de rijst toe aan de pan en roer tot de rijst glazig is. Voeg dan de witte wijn toe en roer tot de wijn is verdampt.
Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, per 1 kopje, en roer totdat de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Voeg nog een kopje bouillon toe en herhaal dit totdat de rijst zacht is.
Als de rijst zacht is, voeg dan de erwten, boter, Parmezaanse kaas en citroensap toe. Roer tot alles gecombineerd is en er een romige mix ontstaat.
Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer warm. Eet smakelijk!