ADVERTENTIE

Bron :: Radu Bercan from Canva

Romig risotto met erwten

Romige risotto met erwten is het perfecte gerecht voor degenen die op zoek zijn naar gezond en evenwichtig koken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Rijst Arborio Toegevoegd aan
  • 150 g erwten Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 100 ml Witte wijn Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 50 g parmezaan Toegevoegd aan
  • 30 g boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

We bereiden alle ingrediënten voor. We spoelen de rijst af onder koud water en laten het uitlekken. We snijden de ui fijn. We spoelen de erwten af.

2. Stap

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui goudbruin op middelhoog vuur.

3. Stap

Voeg de rijst toe aan de pan en roer tot de rijst glazig is. Voeg dan de witte wijn toe en roer tot de wijn is verdampt.

4. Stap

Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, per 1 kopje, en roer totdat de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Voeg nog een kopje bouillon toe en herhaal dit totdat de rijst zacht is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de rijst zacht is, voeg dan de erwten, boter, Parmezaanse kaas en citroensap toe. Roer tot alles gecombineerd is en er een romige mix ontstaat.

6. Stap

Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer warm. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Romig risotto met erwten

Romige risotto met erwten is het perfecte gerecht voor degenen die op zoek zijn naar gezond en evenwichtig koken.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We bereiden alle ingrediënten voor. We spoelen de rijst af onder koud water en laten het uitlekken. We snijden de ui fijn. We spoelen de erwten af.

2. Stap

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui goudbruin op middelhoog vuur.

3. Stap

Voeg de rijst toe aan de pan en roer tot de rijst glazig is. Voeg dan de witte wijn toe en roer tot de wijn is verdampt.

4. Stap

Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, per 1 kopje, en roer totdat de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Voeg nog een kopje bouillon toe en herhaal dit totdat de rijst zacht is.

5. Stap

Als de rijst zacht is, voeg dan de erwten, boter, Parmezaanse kaas en citroensap toe. Roer tot alles gecombineerd is en er een romige mix ontstaat.

6. Stap

Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer warm. Eet smakelijk!

Ingrediënten
200 g
Rijst Arborio
150 g
erwten
1 stukjes
De Ui
2 el
olijfolie
100 ml
Witte wijn
1 l
Groentebouillon
50 g
parmezaan
30 g
boter
1 stukjes
citroen