Bron :: Nelea Reazanteva from Getty Images
Romig champignon risotto
Recept voor een heerlijk romig champignon risotto, dat u gemakkelijk kunt bereiden voor lunch of diner.
Ingrediënten
Belangrijkste Ingrediënten
- 300 g Rijst Arborio
- 300 g Champignons
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes knoflook
- Peterselie bladeren
Overige
- 2 el boter
- 100 ml Witte wijn
- 1 kubus Kippenbouillon
- 60 g parmezaan
- 1 Artikel gemalen zwarte peper
- 1 Artikel Zout
Laatste folders
Procedure
We smelten boter in de pan, voegen fijngehakte ui en knoflook toe en bakken ongeveer 5 minuten, totdat de ui van kleur begint te veranderen. Dan voegen we gesneden champignons toe en bakken we nog 5 minuten.
We voegen de rijst toe aan de pan en roosteren deze lichtjes. Dan voegen we witte wijn toe en laten we het verdampen.
We voegen een blokje kippenbouillon toe en laten de rijst koken totdat de bouillon is opgenomen. Daarna voegen we meer bouillon toe en blijven we koken totdat de rijst zacht en romig is.
Als de rijst klaar is, voegen we geraspte Parmezaanse kaas toe en brengen we op smaak met zout en specerijen.
Bestrooi met parmezaan, peterselie en serveer.