ADVERTENTIE
Rolade met mascarpone crème

Rolade met mascarpone crème

Een heerlijke romige rolade.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Lichaam

  • 3 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 60 g suiker Toegevoegd aan
  • 60 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 30 ml olie Toegevoegd aan

Crème

  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 100 g Roomkaas zachte kwark Toegevoegd aan
  • 250 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 80 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • Aardbeienjam Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

We beginnen met het kloppen van de eiwitten. Wanneer er schuim ontstaat, voegen we geleidelijk de suiker toe. We kloppen tot het stijf is. Vervolgens voegen we de eidooiers en olie toe. Tot slot zeven we de bloem en roeren we lichtjes. We verspreiden het over een bakplaat bekleed met bakpapier en bakken op een temperatuur van 170 graden gedurende 15 minuten. Na het bakken verwijderen we het bakpapier, rollen we het op en wikkelen we het in een doek. We laten het afkoelen.

2. Stap

Mascarpone, kwark, room en suiker kloppen we tot het stijf is. We verspreiden een laag jam over de gekoelde korst en vervolgens een laag crème. We rollen het voorzichtig op. We smeren de rest van de room op de top, versieren het en zetten het in de koelkast om op te stijven.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Rolade met mascarpone crème

Een heerlijke romige rolade.

35
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We beginnen met het kloppen van de eiwitten. Wanneer er schuim ontstaat, voegen we geleidelijk de suiker toe. We kloppen tot het stijf is. Vervolgens voegen we de eidooiers en olie toe. Tot slot zeven we de bloem en roeren we lichtjes. We verspreiden het over een bakplaat bekleed met bakpapier en bakken op een temperatuur van 170 graden gedurende 15 minuten. Na het bakken verwijderen we het bakpapier, rollen we het op en wikkelen we het in een doek. We laten het afkoelen.

2. Stap

Mascarpone, kwark, room en suiker kloppen we tot het stijf is. We verspreiden een laag jam over de gekoelde korst en vervolgens een laag crème. We rollen het voorzichtig op. We smeren de rest van de room op de top, versieren het en zetten het in de koelkast om op te stijven.

Ingrediënten
Lichaam
3 stukjes
Eieren
60 g
suiker
60 g
gewoon meel
30 ml
olie
Crème
250 g
mascarpone
100 g
Roomkaas zachte kwark
250 ml
Slagroom
80 g
bloemsuiker
Aardbeienjam