Bron :: Taiftin for Getty Images
Rode kerstkool met appels
Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.
Ingrediënten
- 1 midden Rode kool, fijngesneden
- 2 groot Appels, geschild en in blokjes gesneden
- 1⁄2 Kop water
- 1⁄4 Kop suiker
- 1⁄4 Kop balsamicoazijn
- 3 Anjers
- 2 Laurierbladeren
- 1 Kaneelstokje
- Zout en peper naar smaak
- 20 g boter
Laatste folders
Procedure
Voor het kerstappel en rode kool recept doe je de gesneden rode kool en appelstukjes in een grote pan. Ik raad aan een zware, gietijzeren pan te gebruiken die de warmte goed verdeelt.
Voeg water, suiker, balsamicoazijn, kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toe. Het mengsel van suiker en balsamicoazijn maakt de kool aangenaam zoet en zuur tegelijk.
Breng aan de kook, zet dan het vuur laag, dek de pan gedeeltelijk af en laat een uur sudderen, af en toe roeren.
Voeg na een uur de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog eens 30 minuten sudderen.
Roer tot slot de rode appel kool goed door en serveer direct. De appel rodekool smaakt vaak nog beter als je hem opnieuw opwarmt, daarom maak ik hem graag de dag voor het feest klaar.