ADVERTENTIE

Bron :: Lisovskaya from Getty Images

Risotto med parmesan

Een klassieker uit de Italiaanse keuken, de Parmezaanse risotto is een rijk en romig gerecht dat perfect past bij een frisse salade of een glas witte wijn. Het geheim van een goede Parmezaanse risotto is het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, zoals een goede vleesbouillon en Parmigiano Reggiano DOP.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Basisgereedschappen

  • 300 g Carnaroli rijst Toegevoegd aan
  • 1 l Vleesbouillon Toegevoegd aan
  • 1 eenheid Ui Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan

Voor het romig maken

  • 100 g Geraspte parmigiano reggiano Toegevoegd aan
  • 50 g Koude boter in stukjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

In een ruime pan, laat 50 g boter smelten en voeg dan de fijngehakte ui toe. Laat het op een laag tot middelhoog vuur bakken tot de ui transparant wordt.

2. Stap

Voeg de rijst toe en rooster deze een paar minuten, roer vaak. Giet een pollepel kokende bouillon en roer tot de vloeistof bijna volledig is opgenomen. Blijf de bouillon toevoegen, één lepel per keer, constant roerend.

3. Stap

Wanneer de rijst bijna gekookt is (na ongeveer 15-18 minuten), voeg je de geraspte Parmigiano Reggiano en de koude boter in stukjes toe. Roer krachtig tot de rijst romig wordt.

4. Stap

Dek de pan af en laat de risotto een paar minuten rusten voordat je hem opdient. Eet smakelijk!

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Risotto med parmesan

Een klassieker uit de Italiaanse keuken, de Parmezaanse risotto is een rijk en romig gerecht dat perfect past bij een frisse salade of een glas witte wijn. Het geheim van een goede Parmezaanse risotto is het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, zoals een goede vleesbouillon en Parmigiano Reggiano DOP.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

In een ruime pan, laat 50 g boter smelten en voeg dan de fijngehakte ui toe. Laat het op een laag tot middelhoog vuur bakken tot de ui transparant wordt.

2. Stap

Voeg de rijst toe en rooster deze een paar minuten, roer vaak. Giet een pollepel kokende bouillon en roer tot de vloeistof bijna volledig is opgenomen. Blijf de bouillon toevoegen, één lepel per keer, constant roerend.

3. Stap

Wanneer de rijst bijna gekookt is (na ongeveer 15-18 minuten), voeg je de geraspte Parmigiano Reggiano en de koude boter in stukjes toe. Roer krachtig tot de rijst romig wordt.

4. Stap

Dek de pan af en laat de risotto een paar minuten rusten voordat je hem opdient. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Basisgereedschappen
300 g
Carnaroli rijst
1 l
Vleesbouillon
1 eenheid
Ui
50 g
boter
Voor het romig maken
100 g
Geraspte parmigiano reggiano
50 g
Koude boter in stukjes