ADVERTENTIE

Bron :: sbossert from Getty Images Signature

Risotto artisjok

Een rijk Italiaans gerecht, perfect voor een warme en gezellige avond. De delicate smaak van de artisjokken combineert perfect met de romige rijst, wat resulteert in een eenvoudig maar heerlijk gerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 320 g Carnaroli rijst Toegevoegd aan
  • 4 Artisjokken Toegevoegd aan
  • 1 citroen Toegevoegd aan
  • 1 witte ui Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 100 g parmigiano reggiano Toegevoegd aan

Voor de bouillon

  • 1 wortelen Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 1 Selderijstengel Toegevoegd aan
  • 1 l water Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Maak de artisjokken schoon, snijd ze in partjes en zet ze in water met citroensap.

2. Stap

Bereid de bouillon voor.

3. Stap

Bak de fijngehakte ui in de boter.

4. Stap

Voeg de artisjokken toe en kook ongeveer 10 minuten.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg de rijst toe en rooster deze een paar minuten.

6. Stap

Begin met het toevoegen van de bouillon, een lepel per keer, constant roerend.

7. Stap

Blijf koken door bouillon toe te voegen totdat de rijst perfect gekookt is.

8. Stap

Haal van het vuur, voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot een romige consistentie.

ADVERTENTIE
9. Stap

Laat het even rusten voordat je het serveert.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Risotto artisjok

Een rijk Italiaans gerecht, perfect voor een warme en gezellige avond. De delicate smaak van de artisjokken combineert perfect met de romige rijst, wat resulteert in een eenvoudig maar heerlijk gerecht.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak de artisjokken schoon, snijd ze in partjes en zet ze in water met citroensap.

2. Stap

Bereid de bouillon voor.

3. Stap

Bak de fijngehakte ui in de boter.

4. Stap

Voeg de artisjokken toe en kook ongeveer 10 minuten.

5. Stap

Voeg de rijst toe en rooster deze een paar minuten.

6. Stap

Begin met het toevoegen van de bouillon, een lepel per keer, constant roerend.

7. Stap

Blijf koken door bouillon toe te voegen totdat de rijst perfect gekookt is.

8. Stap

Haal van het vuur, voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot een romige consistentie.

9. Stap

Laat het even rusten voordat je het serveert.

Ingrediënten
Hoofdingrediënten
320 g
Carnaroli rijst
4
Artisjokken
1
citroen
1
witte ui
100 g
boter
100 g
parmigiano reggiano
Voor de bouillon
1
wortelen
1
Ui
1
Selderijstengel
1 l
water
zout