ADVERTENTIE

Bron :: ChiccoDodiFC from Getty Images

Rijst Kroketjes

Rijst kroketjes zijn een heerlijke en knapperige snack gemaakt van rijst, kaas en eieren. Perfect voor een voorgerecht of bijgerecht, deze kroketjes worden geliefd door zowel kinderen als volwassenen. Volg dit recept om je eigen heerlijke rijst kroketjes te bereiden!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 400 g Rijst voor risotto Toegevoegd aan
  • 100 g geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 50 g Meel Toegevoegd aan
  • 30 g boter Toegevoegd aan
  • 50 g paneermeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Kook de rijst in gezouten kokend water tot het al dente is, giet het dan af en laat het afkoelen.

2. Stap

In een kom, meng de rijst, eieren, kaas, boter en een handjevol geraspt brood. Roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Stap

Balletjes vormen met het rijstdeeg, vervolgens door de bloem halen, onderdompelen in het geklopte ei en rollen in het geraspte brood.

4. Stap

Bak de kroketten in hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer de rijstkoekjes warm of op kamertemperatuur.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Rijst Kroketjes

Rijst kroketjes zijn een heerlijke en knapperige snack gemaakt van rijst, kaas en eieren. Perfect voor een voorgerecht of bijgerecht, deze kroketjes worden geliefd door zowel kinderen als volwassenen. Volg dit recept om je eigen heerlijke rijst kroketjes te bereiden!

60
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Kook de rijst in gezouten kokend water tot het al dente is, giet het dan af en laat het afkoelen.

2. Stap

In een kom, meng de rijst, eieren, kaas, boter en een handjevol geraspt brood. Roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Stap

Balletjes vormen met het rijstdeeg, vervolgens door de bloem halen, onderdompelen in het geklopte ei en rollen in het geraspte brood.

4. Stap

Bak de kroketten in hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

5. Stap

Serveer de rijstkoekjes warm of op kamertemperatuur.

Ingrediënten
400 g
Rijst voor risotto
100 g
geraspte kaas
2
Eieren
50 g
Meel
30 g
boter
50 g
paneermeel