ADVERTENTIE

Bron :: azerbaijan_stockers from Freepik

Recept voor chocoladebrood

Dit recept voor chocoladebrood is mijn absolute favoriet. Het is een brood met een onweerstaanbare chocoladesmaak. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en elke keer is het gewoon hemels. Het is de perfecte traktatie voor een gezellige middag of als speciaal ontbijt voor het gezin. Van de rijke chocolade tot het perfect bereide brood, het is een zintuiglijke verrukking om van te genieten bij elke hap.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 450 Gram Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 150 Gram suiker Toegevoegd aan
  • 40 Gram cacao Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 225 Milliliter melk Toegevoegd aan
  • 100 Gram gesmolten boter Toegevoegd aan
  • 2 groot Eieren Toegevoegd aan
  • 150 Gram Pure chocolade, grof gehakt Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om chocoladebrood te bakken, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius en vet je een bakblik goed in. Deze stap is belangrijk om te voorkomen dat het brood aan het bakblik blijft plakken.

2. Stap

Meng in een grote kom de tarwebloem, suiker, cacao, bakpoeder en zout. Ik vind het handig om eerst alle droge ingrediënten te mengen, zodat de chocolade en het zout gelijkmatig door het beslag worden verdeeld.

3. Stap

Klop in een aparte kom de melk, gesmolten boter en eieren. Zorg ervoor dat je de gesmolten boter een beetje laat afkoelen voordat je het bij de eieren doet om te voorkomen dat ze koken.

4. Stap

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed tot alles goed gecombineerd is. Het is niet erg als het beslag een beetje klonterig is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg nu de grof gehakte chocolade toe. Ik vind dat de pure chocolade het brood een rijkere smaak geeft.

6. Stap

Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.

7. Stap

Bak het brood 60 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je hem in het midden steekt. Het is belangrijk om niet te lang te bakken, anders wordt het brood droog.

8. Stap

Laat het chocoladebrood afkoelen in de vorm voordat je het uit de vorm haalt en in plakken snijdt.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Recept voor chocoladebrood

Dit recept voor chocoladebrood is mijn absolute favoriet. Het is een brood met een onweerstaanbare chocoladesmaak. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en elke keer is het gewoon hemels. Het is de perfecte traktatie voor een gezellige middag of als speciaal ontbijt voor het gezin. Van de rijke chocolade tot het perfect bereide brood, het is een zintuiglijke verrukking om van te genieten bij elke hap.

80
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om chocoladebrood te bakken, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius en vet je een bakblik goed in. Deze stap is belangrijk om te voorkomen dat het brood aan het bakblik blijft plakken.

2. Stap

Meng in een grote kom de tarwebloem, suiker, cacao, bakpoeder en zout. Ik vind het handig om eerst alle droge ingrediënten te mengen, zodat de chocolade en het zout gelijkmatig door het beslag worden verdeeld.

3. Stap

Klop in een aparte kom de melk, gesmolten boter en eieren. Zorg ervoor dat je de gesmolten boter een beetje laat afkoelen voordat je het bij de eieren doet om te voorkomen dat ze koken.

4. Stap

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed tot alles goed gecombineerd is. Het is niet erg als het beslag een beetje klonterig is.

5. Stap

Voeg nu de grof gehakte chocolade toe. Ik vind dat de pure chocolade het brood een rijkere smaak geeft.

6. Stap

Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.

7. Stap

Bak het brood 60 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je hem in het midden steekt. Het is belangrijk om niet te lang te bakken, anders wordt het brood droog.

8. Stap

Laat het chocoladebrood afkoelen in de vorm voordat je het uit de vorm haalt en in plakken snijdt.

Ingrediënten
450 Gram
Tarwebloem
150 Gram
suiker
40 Gram
cacao
2 Theelepel
bakpoeder
12 Theelepel
zout
225 Milliliter
melk
100 Gram
gesmolten boter
2 groot
Eieren
150 Gram
Pure chocolade, grof gehakt