ADVERTENTIE
Pruimentaart met kwarkpuddinglaag

Pruimentaart met kwarkpuddinglaag

Een taart die u kunt bereiden met elk seizoensfruit. Simpel, lekker, voor de middagkoffie of gewoon als traktatie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Vaak

  • 4 stuk ei Toegevoegd aan
  • 120 g bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 el olie Toegevoegd aan
  • 4 el melk Toegevoegd aan
  • 200 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 12 pakjes bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 el cacao Toegevoegd aan

Kwarklaag

  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 12 pakketten vanillepudding Toegevoegd aan
  • 100 g klonterige kwark Toegevoegd aan
  • 30 g vanille-eiwit Toegevoegd aan
  • 5 db pruim Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We kloppen de eieren met suiker. We kloppen minimaal 10 minuten. Daarna voegen we olie en melk toe. Vervolgens mengen we gezeefde bloem met bakpoeder erdoor. We gieten ongeveer de helft van het deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Aan de andere helft voegen we cacao en melk toe en gieten we het cacaodeel over het lichte deel.

2. Stap

We koken dikke pudding van melk en puddingpoeder. We halen hem van het vuur en roeren er kwark en proteïne doorheen. We verspreiden het kwarkdeel over het deeg in de vorm.

3. Stap

We snijden de pruimen in kleinere stukjes en leggen ze bovenop de taart. Bakken bij een temperatuur van 170 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Pruimentaart met kwarkpuddinglaag

Een taart die u kunt bereiden met elk seizoensfruit. Simpel, lekker, voor de middagkoffie of gewoon als traktatie.

45
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We kloppen de eieren met suiker. We kloppen minimaal 10 minuten. Daarna voegen we olie en melk toe. Vervolgens mengen we gezeefde bloem met bakpoeder erdoor. We gieten ongeveer de helft van het deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Aan de andere helft voegen we cacao en melk toe en gieten we het cacaodeel over het lichte deel.

2. Stap

We koken dikke pudding van melk en puddingpoeder. We halen hem van het vuur en roeren er kwark en proteïne doorheen. We verspreiden het kwarkdeel over het deeg in de vorm.

3. Stap

We snijden de pruimen in kleinere stukjes en leggen ze bovenop de taart. Bakken bij een temperatuur van 170 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten
Vaak
4 stuk
ei
120 g
bruine suiker
1 el
olie
4 el
melk
200 g
gewoon meel
12 pakjes
bakpoeder
2 el
cacao
Kwarklaag
200 ml
melk
12 pakketten
vanillepudding
100 g
klonterige kwark
30 g
vanille-eiwit
5 db
pruim