ADVERTENTIE
Pruimentaart met kwarkpuddinglaag

Pruimentaart met kwarkpuddinglaag

Een taart die u kunt bereiden met elk seizoensfruit. Simpel, lekker, voor de middagkoffie of gewoon als traktatie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Vaak

  • 4 stuk ei Toegevoegd aan
  • 120 g bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 el olie Toegevoegd aan
  • 4 el melk Toegevoegd aan
  • 200 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 12 pakjes bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 el cacao Toegevoegd aan

Kwarklaag

  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 12 pakketten vanillepudding Toegevoegd aan
  • 100 g klonterige kwark Toegevoegd aan
  • 30 g vanille-eiwit Toegevoegd aan
  • 5 db pruim Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We kloppen de eieren met suiker. We kloppen minimaal 10 minuten. Daarna voegen we olie en melk toe. Vervolgens mengen we gezeefde bloem met bakpoeder erdoor. We gieten ongeveer de helft van het deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Aan de andere helft voegen we cacao en melk toe en gieten we het cacaodeel over het lichte deel.

2. Stap

We koken dikke pudding van melk en puddingpoeder. We halen hem van het vuur en roeren er kwark en proteïne doorheen. We verspreiden het kwarkdeel over het deeg in de vorm.

3. Stap

We snijden de pruimen in kleinere stukjes en leggen ze bovenop de taart. Bakken bij een temperatuur van 170 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten