ADVERTENTIE
Bron :: Pixabay: JESHOOTS-com
Pruimenjam
Pruimenjam is een geweldige aanvulling op ontbijtgebakjes of desserts. Met dit recept kunt u het eenvoudig en snel zelf thuis maken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 1 kg Pruimen
- 0.7 kg suiker
- vanille-aroma
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Verwijder de pitten uit de pruimen: Snijd elke pruim doormidden en verwijder de pit. Snijd de pruimenhelften vervolgens in kleinere stukjes.
2. Stap
Doe pruimen, suiker in een grote pan of pot. Roer en laat ongeveer 15 minuten inwerken, totdat de pruimen sap afgeven. Breng dan alles aan de kook en kook 60-90 minuten, tot het mengsel is ingedikt tot de consistentie van jam. Roer regelmatig tijdens het koken om te voorkomen dat de jam aanbrandt.
3. Stap
Giet de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten. Sluit de potten en laat ze afkoelen.