ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: tiburi

Pruimenjam

Heerlijke pruimenjam, perfect voor het bakken van taarten, vulling van pannenkoeken of gewoon op brood.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 2 kg Pruimen Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 1 bal Geleisuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Spoel de pruimen af, verwijder de pitten en snijd ze in kleinere stukjes.

2. Stap

Kook de pruimen vervolgens op matig vuur en roer regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden.

3. Stap

Wanneer de pruimen hun sap loslaten, voeg dan suiker en geleisuiker toe.

4. Stap

Meng alles goed tot de suiker volledig is opgelost en blijf koken tot de jam de gewenste consistentie heeft bereikt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Vul de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze stevig.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Pruimenjam

Heerlijke pruimenjam, perfect voor het bakken van taarten, vulling van pannenkoeken of gewoon op brood.

180
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Spoel de pruimen af, verwijder de pitten en snijd ze in kleinere stukjes.

2. Stap

Kook de pruimen vervolgens op matig vuur en roer regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden.

3. Stap

Wanneer de pruimen hun sap loslaten, voeg dan suiker en geleisuiker toe.

4. Stap

Meng alles goed tot de suiker volledig is opgelost en blijf koken tot de jam de gewenste consistentie heeft bereikt.

5. Stap

Vul de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze stevig.

Ingrediënten
2 kg
Pruimen
1 kg
suiker
1 bal
Geleisuiker