ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: tiburi

Pruimenjam

Heerlijke pruimenjam, perfect voor het bakken van taarten, vulling van pannenkoeken of gewoon op brood.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 2 kg Pruimen Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 1 bal Geleisuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Spoel de pruimen af, verwijder de pitten en snijd ze in kleinere stukjes.

2. Stap

Kook de pruimen vervolgens op matig vuur en roer regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden.

3. Stap

Wanneer de pruimen hun sap loslaten, voeg dan suiker en geleisuiker toe.

4. Stap

Meng alles goed tot de suiker volledig is opgelost en blijf koken tot de jam de gewenste consistentie heeft bereikt.

5. Stap

Vul de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze stevig.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

918 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten

Pasta

117 recepten