:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/DQl9TkAjvBEyBD1NDyLU/3f9be9d8636b64031ff86ae1d52c1b.jpeg)
Pruimenbollen
Het pruimenseizoen is in volle gang en pruimenbollen mogen absoluut niet ontbreken 🤗
Ingrediënten
- 500 weg Gekookte aardappelen
- 125 g gewoon meel
- 125 g halfgrove bloem
- 1 Artikel zout
- 1 stukjes ei
- Overige grondstoffen
- Pruimen
- boter
- suiker Poederachtig
- Geraspte noten maanzaad
Laatste folders
Procedure
Als eerste koken we de aardappelen in gezouten water (zonder schil).
We ontpitten de pruimen en snijden ze op basis van hoe groot we de balletjes willen.
We maken een deeg van aardappelen, meel en eieren. Vervolgens rollen we het deeg uit en snijden het in gelijke blokjes. We leggen de pruimen neer en vormen balletjes. De afgewerkte balletjes gooien we in kokend water en koken we totdat ze weer boven komen. We doen de afgewerkte balletjes in een container waar we boter snijden (we hoeven niet zuinig te zijn met boter). En klaar is Kees, ik houd persoonlijk van paneermeel maar ze zijn ook heerlijk met maanzaad of noten.
Eet smakelijk!
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Pruimenbollen
Het pruimenseizoen is in volle gang en pruimenbollen mogen absoluut niet ontbreken 🤗
Als eerste koken we de aardappelen in gezouten water (zonder schil).
We ontpitten de pruimen en snijden ze op basis van hoe groot we de balletjes willen.
We maken een deeg van aardappelen, meel en eieren. Vervolgens rollen we het deeg uit en snijden het in gelijke blokjes. We leggen de pruimen neer en vormen balletjes. De afgewerkte balletjes gooien we in kokend water en koken we totdat ze weer boven komen. We doen de afgewerkte balletjes in een container waar we boter snijden (we hoeven niet zuinig te zijn met boter). En klaar is Kees, ik houd persoonlijk van paneermeel maar ze zijn ook heerlijk met maanzaad of noten.
Eet smakelijk!
Hoe heb je dit recept gemaakt?