Pruim dumplings
Pruim dumplings - voor sommigen een hoofdgerecht, voor anderen slechts een dessert, in het pruimseizoen 😅 Op de boerderij smaakt alles hoe dan ook huiselijker en beter, zoals ook deze oma's dumplingen 😅
Ingrediënten
- 3 stukjes aardappel
- 1 lepel zout
- 2 stukjes ei
- 200 g halfgrove bloem
- 25 stukjes pruim
- 1 kubus kwark fijn
- 100 ml slagroom
- kristalsuiker
Laatste folders
Procedure
Na 25 knikkers heb ik 3 grote aardappelen in mijn koelkast gekookt. Ik heb ze geschild en afgekoeld op een fijne rasp. Ik voegde er een theelepel zout, een ei en ongeveer 200 gram halfgrof meel aan toe. Voeg het meel geleidelijk toe, zodat het deeg niet te stijf maar ook niet te dun is.
Ik heb het deeg bereid, uitgerold op een met bloem bestoven bord en in rechthoeken gesneden. Ik ontpitte de pruimen, voegde een beetje kristalsuiker toe aan elk en wikkelde ze in het deeg. Ik kookte de balletjes ongeveer 10 minuten in gezouten kokend water.
Kwark saus: ik mengde kwark met een rauw ei, suiker en room. Gekookte pruimenballetjes haalde ik direct uit het kokende water in de kwark saus.
Pruimenknödel in kwark saus smaken heerlijk, zelfs als mijn papa ze liever klassiek heeft met geroosterde broodkruimels en suiker. 😅 Eet smakelijk 😋