Bron :: ALLEKO for iStockPhotos
Prei quiche vegetarisch recept
Ik ontdekte dit recept tijdens mijn zoektocht naar vleesvrije alternatieven. Je zult merken dat deze prei-quiche niet de hartige smaak mist van versies met vlees. Het is makkelijk te maken en ideaal voor een gezonde lunch of avondmaaltijd en gemakkelijk van tevoren klaar te maken. Daarom is dit recept al jaren een van mijn favorieten.
Ingrediënten
- 1 Zanddeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt gekocht)
- 2 groot Prei stengels
- 2 Knoflookteentjes (optioneel)
- 200 ml Crème
- 4 groot Eieren
- Zout en peper naar smaak
- 200 g Geraspte Goudse of Emmentaler kaas
- 1 Tablespoon olijfolie
Laatste folders
Procedure
Om het prei-quicherecept te maken, verwarm je de oven voor op 200 graden (ventilatoroven 180 graden) en bekleed je een ronde quichevorm met het zanddeeg. Prik het deeg een paar keer in met een vork om te voorkomen dat het te veel rijst.
Was de prei en snijd in ringen. Hak de teentjes knoflook fijn als je ze wilt toevoegen - ze geven de quiche een sterke smaak. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de prei (en eventueel de knoflook) tot deze zacht is.
Klop de room en eieren los in een aparte kom en breng op smaak met zout en peper. Ik raad aan om eerst een klein beetje zout en peper te gebruiken en na het toevoegen van de kaas nog een keer te proeven om de smaak aan te passen als dat nodig is. Wees creatief met de kruiden - ik voeg soms een beetje nootmuskaat of tijm toe aan het eimengsel.
Roer de helft van de geraspte kaas door het eier- en roommengsel, voeg dan de prei toe en meng goed.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over het korstdeeg in de vorm en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de quiche ongeveer 25 minuten of tot hij goudbruin is en de vulling is gezet.
Laat de vegetarische prei-quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem uit het blik haalt - zo behoudt hij zijn vorm en is hij makkelijker te serveren.