ADVERTENTIE
Bron :: A_Lein from Getty Images
Pompoen pasta
Recept voor een eenvoudige pasta met hokkaido pompoen die perfect is voor lunch of diner.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 stuk Hokkaido pompoen
- 400 g pasta
- 2 lepels Olijfolie
- 2 kruidnagel Knoflook
- Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
- 50 g parmezaan
- Een paar blaadjes verse basilicum
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
35 min.
1. Stap
Maak eerst de hokkaido pompoen schoon, verwijder de zaden en snijd hem in kleinere stukken.
2. Stap
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Persoonlijk heb ik ze het liefst beetgaar, omdat ze zich dan met de andere ingrediënten vermengen zonder gekookt te zijn.
3. Stap
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de gehakte pompoen toe. Voeg de geperste knoflook, zout en peper toe en bak tot de pompoen zacht is.
4. Stap
Voeg de zachte pompoen toe aan de gekookte pasta, roer en bestrooi met geraspte parmezaan en basilicum.