ADVERTENTIE
Perfecte zachtgekookte eieren
Het bereiden van het perfecte zachtgekookte ei is geen hekserij, je hebt alleen een paar kleine trucs nodig. Met dit recept zal het altijd lukken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
1
- 1 Stuk ei
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel azijn
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
15 min.
1. Stap
Breng het water aan de kook in een kleine pan. Voeg een snufje zout en azijn toe.
2. Stap
Terwijl het water kookt, prikken we voorzichtig een ei aan het scherpe uiteinde met een naald.
3. Stap
Wanneer het water al kookt, doe het ei er voorzichtig in.
4. Stap
Kook het ei 4 minuten. Niet langer!
5. Stap
Verwijder daarna voorzichtig het ei uit het hete water en spoel het af met koud water.
6. Stap
Laat het ei een paar minuten afkoelen. Gedurende deze tijd zal het ei nog verder koken van zijn eigen hitte.