ADVERTENTIE

Perfecte zachtgekookte eieren

Het bereiden van het perfecte zachtgekookte ei is geen hekserij, je hebt alleen een paar kleine trucs nodig. Met dit recept zal het altijd lukken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 1 Stuk ei Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel azijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Breng het water aan de kook in een kleine pan. Voeg een snufje zout en azijn toe.

2. Stap

Terwijl het water kookt, prikken we voorzichtig een ei aan het scherpe uiteinde met een naald.

3. Stap

Wanneer het water al kookt, doe het ei er voorzichtig in.

4. Stap

Kook het ei 4 minuten. Niet langer!

5. Stap

Verwijder daarna voorzichtig het ei uit het hete water en spoel het af met koud water.

6. Stap

Laat het ei een paar minuten afkoelen. Gedurende deze tijd zal het ei nog verder koken van zijn eigen hitte.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten