:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/fopRJEHpXowRn09xpA9v/b8b6d60ddbe1c412e38f8c8e213e05.png)
Perfecte zachtgekookte eieren
Het bereiden van het perfecte zachtgekookte ei is geen hekserij, je hebt alleen een paar kleine trucs nodig. Met dit recept zal het altijd lukken.
Ingrediënten
- 1 Stuk ei
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel azijn
Laatste folders
Procedure
Breng het water aan de kook in een kleine pan. Voeg een snufje zout en azijn toe.
Terwijl het water kookt, prikken we voorzichtig een ei aan het scherpe uiteinde met een naald.
Wanneer het water al kookt, doe het ei er voorzichtig in.
Kook het ei 4 minuten. Niet langer!
Verwijder daarna voorzichtig het ei uit het hete water en spoel het af met koud water.
Laat het ei een paar minuten afkoelen. Gedurende deze tijd zal het ei nog verder koken van zijn eigen hitte.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Perfecte zachtgekookte eieren
Het bereiden van het perfecte zachtgekookte ei is geen hekserij, je hebt alleen een paar kleine trucs nodig. Met dit recept zal het altijd lukken.
Breng het water aan de kook in een kleine pan. Voeg een snufje zout en azijn toe.
Terwijl het water kookt, prikken we voorzichtig een ei aan het scherpe uiteinde met een naald.
Wanneer het water al kookt, doe het ei er voorzichtig in.
Kook het ei 4 minuten. Niet langer!
Verwijder daarna voorzichtig het ei uit het hete water en spoel het af met koud water.
Laat het ei een paar minuten afkoelen. Gedurende deze tijd zal het ei nog verder koken van zijn eigen hitte.
Hoe heb je dit recept gemaakt?