ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Perfecte romige koude pastasalade

Geniet van deze stevige, romige, koude pastasalade als een kleurrijke en verfrissende aanvulling op gegrild vlees of gegrilde vis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 3 kopjes Pasta (bij voorkeur vlinderdas of elleboog pasta) Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van mayonaise Toegevoegd aan
  • 14 Kop Zure room Toegevoegd aan
  • 2 tbls Van melk Toegevoegd aan
  • 2 tbls Van witte azijn Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van suiker Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Van zout Toegevoegd aan
  • 14 theelepel Van zwarte peper Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van gesneden groene uien Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van gehakte rode paprika Toegevoegd aan
  • 12 Kop Gehakte selderij Toegevoegd aan
  • 14 Kop Gehakte augurken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een tip uit mijn ervaring: voeg altijd een snufje zout toe aan het kokende water; het helpt de smaak van de pasta te versterken. Als de pasta gekookt is, laat je hem goed uitlekken en spoel je hem af met koud water. Deze stap voorkomt dat de pasta te heet wordt.

2. Stap

Meng in een grote kom de mayonaise, zure room, melk, azijn, suiker, zout en zwarte peper. Dit vormt de romige basis van je pastasalade. Proefondervindelijk ben ik erachter gekomen dat de combinatie van mayonaise en zure room precies de romigheid geeft die deze salade verdient.

3. Stap

Voeg je gekookte pasta toe aan dit romige mengsel en schep het om tot elk pastastuk goed bedekt is. Nu is het tijd om de gehakte groenten en augurken aan het gerecht toe te voegen. De toevoeging van de augurken zorgt voor een pittige smaak die goed contrasteert met de romige laag.

4. Stap

Meng alles goed en zorg voor een gelijkmatige verdeling van de romige coating en groenten in de pasta. Voor een optimale smaak dek je de salade af en zet je hem minstens 2 uur in de koelkast voordat je hem serveert. Door de salade te koelen kunnen de smaken zich vermengen voor een meer ronde smaak.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Perfecte romige koude pastasalade

Geniet van deze stevige, romige, koude pastasalade als een kleurrijke en verfrissende aanvulling op gegrild vlees of gegrilde vis.

25
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een tip uit mijn ervaring: voeg altijd een snufje zout toe aan het kokende water; het helpt de smaak van de pasta te versterken. Als de pasta gekookt is, laat je hem goed uitlekken en spoel je hem af met koud water. Deze stap voorkomt dat de pasta te heet wordt.

2. Stap

Meng in een grote kom de mayonaise, zure room, melk, azijn, suiker, zout en zwarte peper. Dit vormt de romige basis van je pastasalade. Proefondervindelijk ben ik erachter gekomen dat de combinatie van mayonaise en zure room precies de romigheid geeft die deze salade verdient.

3. Stap

Voeg je gekookte pasta toe aan dit romige mengsel en schep het om tot elk pastastuk goed bedekt is. Nu is het tijd om de gehakte groenten en augurken aan het gerecht toe te voegen. De toevoeging van de augurken zorgt voor een pittige smaak die goed contrasteert met de romige laag.

4. Stap

Meng alles goed en zorg voor een gelijkmatige verdeling van de romige coating en groenten in de pasta. Voor een optimale smaak dek je de salade af en zet je hem minstens 2 uur in de koelkast voordat je hem serveert. Door de salade te koelen kunnen de smaken zich vermengen voor een meer ronde smaak.

Ingrediënten
3 kopjes
Pasta (bij voorkeur vlinderdas of elleboog pasta)
1 Kop
Van mayonaise
14 Kop
Zure room
2 tbls
Van melk
2 tbls
Van witte azijn
1 eetlepel
Van suiker
12 theelepel
Van zout
14 theelepel
Van zwarte peper
12 Kop
Van gesneden groene uien
12 Kop
Van gehakte rode paprika
12 Kop
Gehakte selderij
14 Kop
Gehakte augurken