Bron :: Freepik
Perfect Gemakkelijk Honing Geroosterde Wortelen
Dit klassieke bijgerecht is altijd een hit bij mij thuis.
Ingrediënten
- 1 lb Van wortelen
- 2 tbls Olijfolie
- 2 tbls Van honing
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 2 tbls Gehakte verse peterselie
Laatste folders
Procedure
Verwarm eerst je oven voor op 400 graden F (200 graden C). Dit is de perfecte temperatuur om een mooie kleur op je wortelen te krijgen en ze mals te maken.
Schil de wortelen en snijd ze gelijkmatig in stukken van 2 inch. Gelijkmatige afmetingen zorgen voor een gelijkmatige garing.
Meng de wortelen, olijfolie, honing, zout en peper in een mengkom. Als tip: meng met je handen om de wortelen goed te coaten.
Verdeel de gecoate wortelen gelijkmatig over een bakplaat. Zorg ervoor dat het niet te druk is op de bakplaat; er moet ruimte zijn tussen de stukken om een mooie, gelijkmatige roostering te krijgen.
Rooster de wortelen 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, waarbij je de wortelen halverwege omdraait zodat ze gelijkmatig bruin worden. Ze moeten goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
Tot slot garneer je je geroosterde wortelen met vers gehakte peterselie voor een extra kleur en smaak.